29 de gener, 2008

Relat de campanya-15. En Sánchez s'enfada.

Diputació Permanent del Congrés avui a Madrid. Cal tramitar la convalidació d’un Real Decret Llei que fixa la quantia del IPREM per aquest any i dota un crèdit extraordinari per poder continuar els ajuts a CC.AA. i CC.LL. per les polítiques d’integració dels immigrants.

Aquest segon tema és un serrell de l’aprovació dels Pressupostos’08. El vet que es va produir al Senat contra el Pressupost (presentat per CiU i recolzat pel PP i ERC) no va permetre corregir els defectes que s’havien produït en la tramitació del Pressupost al Congrés. Entre ells això que avui convalidàvem, que era el tema més important, més un grapat d’esmenes menors també de CiU (d’aquelles típiques de campanar. Ajuts a petites obres locals escampades pel territori)

En Sánchez Llibre (CiU) reclama que també el Govern per Decret llei les faci efectives. Quina cara!, li diem des dels rengles socialistes. Les pactem amb ells al Congrés, després d’oblidar-nos i no tenir en compte la seva esmena i del seu vot contrari a la totalitat del Pressupost. Al Senat, son ells els que encapçalen el vet sabent-ne les conseqüències per la tramitació (ja que al retorn al Congrés no s’hi pot introduir cap esmena), i ara ens venen amb el “cuento de Santa Rita, Rita, Rita,...” I a més, a sobre ens acusa de filibusterisme parlamentari. Apa! Home!

Doncs mira, noi. Demana-ho al proper Govern, passades les eleccions. Per cert: A qui donareu els vostres vots? A Zapatero, o a l’Aznar (oh! perdona, això ja ho vareu fer) a Rajoy?



Madrid, 29 de gener.