Ahir, comitè de campanya a la federació seguit de reunió amb representants de totes les agrupacions locals del Maresme per donar instruccions i repartir feina. A mi em toquen tota mena d’actes habituals: xerrades, mítings, debats, passejades, mercats, ràdios i altres mitjans locals, escrits i tertúlies,...
A la sortida, tornant per la carretera, em fixo que fa un dia excel·lent. L’aire net, el cel ben blau, 26 graus marca el termòmetre de la Torre del Maresme cap a la una del migdia. Per ser la setmana dels barbuts….Cal que ens amarem els ulls d’aquest nostre privilegiat paisatge mediterrani. Ves a saber si de continuar com van les coses del clima el podrem veure igual massa anys més.
Aquest vespre sopar amb xerrada -tertúlia a Sant Pol: “Amb una altra mirada”.
***************
Llegit al diari:
"Me hierve la sangre cada vez que oigo que antes estaba mejor la educación, cuando lo único que pasaba es que amplias capas de la población no tenían derecho real a la educación. Como no estaban en las aulas, no eran un problema."
(M’ho va explicar ja fa molt temps en Quim Castellsaguer: “Al nostre temps les cabretes trescaven pels carrers i els descampats, ara estan dins de les aules”)
"Los problemas escolares se explican por diversos factores, pero, con diferencia, los más importantes suceden fuera del aula. Por ello, los psicopedagogos ni son culpables ni aportan soluciones milagrosas. Según el informe PISA, el 50% del rendimiento educativo de los jóvenes se explica por la posición social de su familia, un 18% por la composición socioeconómica de las familias de los estudiantes del centro educativo, y un 6% por características didácticas y organizativas de los propios centros escolares."
José Saturnino Martínez García. “¿Crisis de la educación?” a El País. 14-01-08.
Mataró, 18 de gener.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada