29 de gener, 2008

Relat de campanya-14. Els 400 euros.

Des de diumenge no es parla d’altra cosa.

Perquè es llença aquesta proposta? Perquè es pot. M’ensumo (ho vinc dient fa temps) que la liquidació dels ingressos del 2007 és excel·lent, segurament ja deuen cobrir els previstos el 2008.

I això perquè passa? Perquè l’economia va anar molt bé l’any passat i la política pressupostaria va ser continguda en les despeses i prudent en les previsions d’ingressos. (ambdues coses en contra dels que es vol fer creure. Vol fer creure el PP).

I perquè repartir aquest escreix? Per donar resposta a la demagògia que s’està fent sobre la situació i contrarestar la que provocarà el coneixement de la liquidació dels ingressos els propers dies.(a cas ens hem d’estar mamant el dit?)

És la millor mesura? Segurament ni podia haver de millors, però calia un cop d’efecte espectacular. Sense empentes es treballa més bé.

És electoralista? Relativament. En període electoral tota acció nova governamental és electoralista i tota proposta, del partit del Govern, o dels partits de l’oposició és electoral. Aquesta és una proposta per fer si es torna a tenir la capacitat de portar-la al B.O.E. Os imagineu la cridòria si s’hagués pres ara?

És justa? Molt millor que una rebaixa d’impostos que sempre beneficiaria als que paguen més. Ara és igual per cap (portin barret, gorra, boina, txapela o al descobert, amb o sense cabells)

Madrid, 29 de gener.

4 comentaris:

Àlex Sáez ha dit...

Manel,

El teu bloc...sempre tant interessant!

Per cert a veure si em linkes!

Bona campanya!

Àlex.

Jordi Pedret ha dit...

Manel,

gràcies per les teves explicacions i, com que em coneixes, aclareixo que ho dic sense ni un bri d'ironia.

Una abraçada,

Jordi

Pedro ha dit...

Diu Zapatero que si ell guanya les eleccions cada família de contribuents rebrem, allà cap al mes de juny, 400 euros en concepte de "devolució". El seu argument és espaterrant: diu que ens torna cèntims per demostrar que estalviar és bo i que el seu govern ha estalviat per poder ajudar les famílies quan tenen problemes. Fantàstic! Meravellós que ens tornin 400 euros, però per què ens els han de tornar? ¿No seria més fàcil que paguéssim 400 euros menys? Seria molt més lògic, però tindria l'inconvenient que el PSOE no es podria vanagloriar de repartir-los. De repartir uns diners que, naturalment, no són ni del PSOE ni de l'Estat, sinó dels contribuents que els haurem avançat perquè després ens els puguin tornar. Diuen que els hem de votar perquè ens tornin els nostres cèntims! Preciós!

Ramon Bassas ha dit...

Ja dic jo que vaig amb el liri a a mà... :)