18 de març, 2006

"Toño" Alonso

A la sessió de control al Govern de dimecres passat la reacció de les diputades d’esquerres front la “xuleria” d’en Zaplana va eclipsar el resta del que va passar aquella tarda.
Vull ressenyar la resposta que el ministre de l’Interior, José Antonio Alonso, va donar al diputat del PP (o de la UNP) Jaime Ignacio del Burgo Tajadura. Preguntava aquest per si s’havia investigat la via de la connexió del islamites que van fer l’atemptat del 11-M amb la ETA, seguint així la estrafolària teoria que “El Mundo” ve sostenint des de fa temps i a la que s’agafen com a clau roent els del PP per deslegitimar el procés electoral del 2004. El propi del Burgo ha publicat un llibre en que exposa aquesta hipòtesi.
La resposta calmada del Ministre va remarcar que les investigacions en un Estat de dret les porten els policies sota les ordres dels jutges i que aquests fins avui no havien trobar res que fes suposar que hi hagués tal vinculació. Transcric l’acabament de la resposta directament del diari de sessions:
Diu el Ministre:
“...Lo que yo le recomendé cuando comparecimos en la Comisión fue una cosa que compruebo que por desgracia no ha hecho, aunque este es su problema: que se leyera la Constitución. (Un señor diputado: Lee lo que le interesa) La Constitución dice lo que le he indicado, lo que no dice es que la labor de investigación de los delitos en nuestro país corresponde a Jaime Iganacio del Burgo, por fortuna y alivio de los ciudadanos de este país. (Risas.-Aplausos.-El señor del Burgo Tajadura pide la palabra.-El señor Martínez Sanjuan: Tiene dos segundos.)
El señor PRESIDENTE: Lleva razón. El tiempo es sagrado. Tiene dos segundos. Adelante.
El señor DEL BURGO TAJADURA.Señor ministro no me ha contestado a la pregunta. Muchas gracias.
El señor PRESIDENTE: Le quedan a usted seis segundos.
El señor MINISTRO DEL INTERIOR (Alonso Suárez): En seis segundos, señor Del Burgo. ¡Viva la Constitución!
(Un señor diputado: ¡Muy bien!-Aplausos.)
Mataró, 18 de març.