15 de març, 2006

Sorpreses


A la Comissió de Medi Ambient m’ha tocat defensar la posició del GPS de rebuig a una PNL (Proposició no de Llei) de CiU que demanava reformar el Reglament de la Llei de Costes de l’any 88 per equiparar, tot incrementa-la, l’ocupació de l’espai públic dels “xiringuitos” de platja temporals als fixes.

El meu antic col·lega Diputat per CiU, Josep Mª Guinart (ell és alhora Alcalde de l’Escala) feia la proposta en nom del seu grup que ha estat recolzada pel Diputat del PP, Enrique Fajarnés, que havia estat Alcalde de Eivissa. Alcalde i ex-Alcaldes, que a més haguèssim pogut fer el debat en català que és la llengua en que parlem habitualment entre nosaltres.

L’argument d’ajustar la Llei ( o millor, el Reglament) a la realitat amaga la debilitat, o la falsa tolerància, de les Administracions per fer complir la normativa existent. El meu argument ha estat el de mantenir deslliurada la platja, com a espai públic, d’ocupacions, i el que ens proposaven era augmentar-les o consolidar-les.

Sorprenentment hem perdut la votació, ja que no hem tingut socis que ens recolzessin. Malgrat que m’havien dit el contrari, ERC a votat a favor de la proposta amb els del PP, el PNV i lògicament CiU. Mentre que Izquierda Verde (IU-ICV) i el Mixt s’abstenien. 18 a favor, 18 en contra i 2 abstencions, i per vot ponderat s’ha aprovat la proposta. Mandat (sense força jurídica) a l’Executiu per que reformi el Reglament de Costes en aquest punt de l’ocupació del “xiringuitos” de temporada.

Madrid, 15 de març.

1 comentari:

Laia Gomis ha dit...

En acabar de llegir aquest article, la paraula sorpresa és la primera que m'ha vingut al pensament connectant-la de manera directa amb el títol que encapçalava el document. Sincerament si hi ha una cosa que em soprèn de manera especial és l'abstenció del grup d'IU.

La platja és un espai públic i s'ha de preservar aquesta realitat i la proposició de llei cercava unes finalitats molt llunyanes a aquest fet. I, personalment la teva línia d'argumentació és la que trobo més encertada davant aquesta polèmica.