29 de juliol, 2010

L’endemà de la corrida.

Suposo que els masoquistes de la política, d’un costat i d’un altre, es deuen estar refocil·lant llegint el que hi ha escrit avui a la premsa espanyolista i catalanista sobre la decisió de suprimir les corrides a Catalunya. Bé, no és que llegir o escoltar els mitjans no esbiaixats sigui gaire diferent, però evidentment amb els primers n’hi ha per sucar-hi més pa.

Era d’esperar, amb el clima polític que hi ha, a Madrid i a Barcelona, les noticies, les opinions i, sobre tot, els comentaris afegits dels lectors o oïdors són ben expressius. Hi ha molt malalt que necessita teràpia i ho aprofita. Esveraments, bullangues, amenaces, contradiccions, posicions desenraonades, posicions aprofitades, per un tema que ara tothom en farà bandera –tant de la prohibició com de la pervivència- contribuint a enrarir més la nostra vida col·lectiva destacant-ne la seva càrrega simbòlica (?). Però, nois, sembla que és això el que es vol. No pas llimar rebaves, sinó accentuar arestes. Tornem-hi, a garrotades.

Quan va començar el tema ja vaig preveure que ens ficaven en un esbarzer. Ara, tots plegats, podem quedar empantanegats en un femer.


(Ramón, a El País)
Mataró, 29 de juliol

1 comentari:

agitador homologado ha dit...

Hace solo diecinueva años que se prohibieron las corridas de toros en Canarias, ya tiene tema para ponerle deberes Marianico el Breve a José Manuel Soria, se pueden llevar a la manifa a Santa Cruz de Tenerife a los toreros más PPopulares y a "Fran" el ex de la duquesita... parece un cover de "Pronto" o en su defecto de de "Qué me dices"

Buenas vacaciones.