06 de juliol, 2010

Treball i esbarjo.

Extraordinàriament i per primera vegada, sembla, el Congrés del Diputats va fer una sessió en diumenge. Va ser el passat 27 de juny amb motiu de la commemoració recentment instituïda per la pròpia Cambra del dia de reconeixement a les víctimes del terrorisme.
La sessió va ser feta amb la solemnitat que mereixia l’ocasió, però degudament continguda i sòbria. Veure’m, més endavant, en anys successius, quin desenvolupament tindrà l’acte.

Entre la festa de Sant Joan i aquesta sessió dominical varem aprofitar per instal·lar-nos uns dies a Madrid. Tenint-hi casa i havent-hi d’estar per feina, no ens era costós.
(Los amores de Mercurio y Herse. Una tapicería rica de Willem de Pannemaker. Museo del Prado)


Esbarjo a la capital. Sempre hi han coses a veure a una ciutat. Un bon amic d’aquí, de Mataró, fa poc es va instal·lar uns dies a Barcelona a fer de turista, com si estès lluny de casa seva que està al tocar.

Cultura, les exposicions als museus (Renaixement italià al Thyssen; al Prado, Turner i els Mestres,…); exercici, una llarga caminada pel Retiro on els crits que hi arribaven de tant en tant anaven donant compte de la marxa del partit de futbol; passeig pel centre, com “guiris” qualsevol i entremig d’ells; algun àpat especial, les tapes pels bars i restaurants de sota la Plaza Mayor amb companyia de bons amics d’arreu; una tarda de lectura amb el totxo “Colapso” de Jared Diamond (perquè tindran que fer llibres tan extensos?).

Bé, tant és passar uns dies a un lloc que a un altre si els pots gaudir convenientment.

Mataró, 5 de juliol.