31 de maig, 2006

5. La "peli" d'Esquerra.

El galà recorda melangiós els bons moments que va passar amb l’estrella de la pel·lícula. L’esquerra “plural” va aconseguir moltes coses en polítiques socials, en transparència democràtica, però “No todo dura”. La reforma fiscal va ser la primera divergència visible.

Desprès, a l’estrella li va entrar pànic escènic davant l’apretada de la dreta i es va “cepillar” l’Estatut i els avenços cap el federalisme. Ni “som una nació”, ni bilateralitat, ni financiació. L’estrella havia canviat de galà.

Qual amante despechada: “No vamos a hacer el silencio de los corderos”. Recorda que hi ha camí a fer per l’esquerra , però que cal trencar la maledicció del bienni. Després afegiria que cal superar el felipisme.

(Extret de Toni Batllori, a La Vanguardia)

A l’estrella li sap greu, però –contesta- no trobaràs ningú que et doni més que jo. No t’he demostrat una Espanya que et permet avançar? Malgrat el que diguis es podrà veure ben aviat que hi haurà millores en transferències i en diners. “No es una visión cercana a la realidad pensar que el Estatut no se adapta a la realidad. La Cataluña real es la que se parece al Estatut.”

No és de rebut pretendre que sols es recullin els vostres plantejaments. I un parell d’advertències: PSC+CiU: 60%. El principal partit de l’esquerra catalana és el PSC. IC-V també està en l’acord. “Sólo faltan ustedes”.

Madrid, 31 de maig.