01 de maig, 2009

Settecento Veneziano.

La Real Academia de Bellas Artes de San Fernando està quasi bé al costat de casa a Madrid i no obstant m’és desconeguda. Conté un interessant fons d’art fruit de la seva història que sempre penso que algun dia he d’anar a conèixer. Em va cridar l’atenció l’exposició temporal que hi ha ara: Pintura veneciana del set-cents.

Sempre he tingut un especial reconeixement per la ciutat de la llacuna i per tant, xino-xano, m’he adreçat al carrer d’Alcalà al costat del Ministeri d’Hisenda.

És cert que Venècia al segle XVIII era ja una societat en completa decadència que Napoleó amb una bufada se’n va endur per endavant a les acaballes del segle, però curiosament la seva força artística es va mantenir pràcticament fins el final de la seva existència com a República independent i moltes de les coses que ens han arribat fins avui i algunes de les imatges més conegudes que coneixem venen d’aquells temps.

M’ha agradat força. Els temes de les obres exposades molt clàssics com correspon a l’època: bíblics, mitològics, històrics, bucòlics, paisatgístics de la pròpia ciutat.

La Plaça de Sant Marc convertida en plaça de toros:



Gian Battista Cimaroli. La “caccia ai tori” en la plaça de Sant Marc.

Impressionants les bombolles de sabó del Cupido:


Sebastiano Ricci. Venus, Cupido i el sàtir.

Entrada gratuïta i grups de senyores de mitjana edat en visita col·lectiva guiada.

Mataró, 1 de maig.

2 comentaris:

Nuria ha dit...

Estoy muy interesada en conseguir el poster de la exposición "Settecento Veneziano" en la que hay una reproducción del cuadro "Veduta de la dársena de San Marcos" de Michele Marieschi. Por favor, pueden indicarme a quién tengo que dirigirme?

Muchas gracias de antemano,

Manuel Mas i Estela ha dit...

Lo siento. Desconozco si la Academia de Bellas Artes de San Fernando tiene el poster. Habría que preguntárselo. Ahora la exposición está en Sevilla, podrías mirar allí.
Por mi parte he buscado en www.allposters.es y tienen reproducciones de Marieschi pero no la que te interesa.
Saludos cordiales.