06 de novembre, 2005

8. Happy end (?)

El resultat de la votació era previsible abans de començar el debat. Per tant no hi ha hagut cap sorpresa en el desenllaç. Malgrat tot, en el desenvolupament del relat hem pogut comprendre molts elements conceptuals, ideològics, ètics i estètics del per què i del com hem arribat fins aquí, i de com pot continuar.

La noticia a La Malla.net:

El Congrés admet a tràmit la reforma de l’Estatut
Joan Escofet i Anna Garcia
Amb 197 vots a favor, 146 en contra i una abstenció, el nou Estatut de Catalunya ha superat una nova prova i ha estat admès a tràmit al Congrés dels Diputats. Tal com es preveia, tots els grups han votat a favor excepte el PP que ha votat en contra. El debat ha començat a les 13:00 hores amb les intervencions dels diputats catalans Artur Mas, Manuela de Madre i Josep-Lluís Carod-Rovira, que han defensat l’admissió a tràmit. Per la tarda, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha encetat la sessió que ha durat més de nou hores. La votació s’ha fet a les 1:15 hores després que hagin intervingut tots els grups i s’hagin fet els torns de rèpliques. Ara l’Estatut comença un llarg procés de cara a la seva aprovació.



El company Celestino Suárez s’esgargamellava dient al President Marín que la votació electrònica no li havia funcionat bé. Que ell també havia votat que si. Veurem com sortirà al Diario De Sesiones.