31 de maig, 2008

Al·leluia! Déu ens ha salvat!

Ja ho veus, Joan. Com tantes altres vegades. Ha vingut el maig (cada dia un raig) i s’han tornat a omplir els pantans. Ja està, ja ha passat la situació d’emergència. Els “urbanites” ens hem tornat a salvar de les possibles restriccions. A viure, que són quatre dies!

I si d’aquí un temps hi tornem a ser?
Bé, ja veurem… ja correrem a fer alguna cosa. No pateixis pas però, aviat tindrem les dessaladores i llavors ja no haurem de dependre de ningú. Ni dels aragonesos, ni de tortosins i ampostins, ni de gavatxos, ni dels de Madriz,… “Nosaltres sols”. Si ja en sabem un ou. Amb la de crisi com aquesta que hem gestionat ..., bé, es un dir. Tu ja m’entens, oi?

Si home, però caldrà energia per fer-les anar.
Això és una cosa que ja la trobarem, farem anar molinets, bé si no impedeix el vol d’algunes aus protegides, o seguirem comprant petroli… A quin preu? Al que vulguin els “moros” o en Putin o qui en tingui. Diu que ara en trobaran a l’Àrtic. Nuclear?, no fotis home! Això mai! Sobre tot reciclatge, reducció, reutilització.

No, si tal com anem aviat passarem al nivell de “guarrindongos”.
Home, millor per l’industria de la perfumeria que a casa nostra és molt important. Visca en Puig!

I així, a empentes i rodolons qui dies passa anys empeny.

I si un dia no hi arribem a temps?
Però no recordes el que diu la Bíblia: “Mireu els ocellets del cel, ells no sembren ni recullen i el Pare Celestial els alimenta.

Doncs, això, tots a missa, a pregar a Déu Nostro Senyor, que ha fet el cel i la terra. O, a la Moreneta que la portem al cor. Amén.

De vegades plou
sense fer enrenou.
Plou
i plou
i plou al cor

I hi ha llenya al foc i tall al plat
i entre els llençols dorm un somni grat.

Però res d’això és prou.
quan vol ploure, plou
i plou
i plou
i plou al cor.

(J.M.Serrat)
Mataró, 31 de maig.