18 de novembre, 2006

Ferran Ruiz, premi d'assaig Everis 2006.

En Ferran Ruiz, vell i gran amic meu, ha guanyat l’edició del 2006 del premi d’assaig convocat per la Fundació Everis per propiciar la reflexió i la divulgació de les tecnologies de la informació i la comunicació. Everis és una consultora d’abast internacional que els que agafem els avions a la T-4 de Barajas ens preguntem que és ja que la seva propaganda omple el fingers per pujar i baixar del avions.

En Ferran ja fa temps que té el seu blog aturat ja que es va dedicar a plasmar les seves idees en l’assaig que l’ha fet mereixedor del guardó del que parlo. Ara, assolit aquest reconeixement i superat algun ensurt personal i professional, hauria de continuar fet-nos partícips de les seves reflexions per la xarxa.

Amb tal motiu en Ferran, acompanyat de la Nuri, van aprofitar per estar uns dies a Madrid, van hostatjar-se a casa i vaig tenir el goig de mostrar-los el Congrés del Diputats en una ràpida visita. Llàstima, posant-me sectari, que guanyés el premi aquest any, ja que el va rebre de mans de l’Esperança Aguirre. Si hagués estat l’any passat l’hagués rebut de mans d’en Montilla.


La seva reflexió, que fa temps ve desenvolupant, fa referència a l’adequació de l’escola i l’ensenyament al món d'avui. Suposo que editaran l’assaig. De moment sols en tinc una referència en pdf de la que transcric el començament:

"Mientras la sociedad y las actividades laborales y profesionales están cambiando mucho en los últimos años por el impacto de las tecnologías de la información y de la globalización, no lo están haciendo en igual medida las escuelas y otras organizaciones de las que las personas dependen para aprender y orientar su vida. El mundo escolar actual, concebido para el viejo orden industrial de la enseñanza en masa y el aprendizaje estandarizado, no encuentra la manera de atender con éxito a un alumnado diverso, que se ha vuelto más inquieto y complejo, alumnado que ha cambiado mucho más que las instituciones diseñadas hace tiempo para acogerlo."

Felicitacions, Ferran!

Mataró, 18 de novembre.

1 comentari:

Ferran Ruiz Tarragó ha dit...

Qui té un amic, té un tresor!

Gràcies, Manel.

Ferran