16 de març, 2010

La batalla del l’IVA- 2

(espero no escriure gaires parts, i "partes", més d’ aquesta batalla)

Els mitjans en van plens. Com si fos un tema nou. Mira que en portem de mesos parlant-ne. Des de l’octubre de l'any passat, quan es va presentar els Pressupostos pel 2010. Desprès es va aprovar, però els que no hi estaven d’acord no varen renunciar a continuar fent-ne bandera de la seva oposició. Ara, aquests dies, sembla que sigui un tema cabdal. Tot plegat per demostrar ganes d’oposició al Govern, de no voler coincidir amb ell i concedir-li cap posició. És la guerra!

Fa exactament un mes, el 16 de febrer, el grup parlamentari de CiU va presentar a debat al Ple del Congrés una Proposició no de Llei sobre el mateix tema amb l’objectiu d’aturar l’entrada en vigor el primer de juliol proper l’anunciada pujada dels tipus de l’IVA. El GPS amb l’ajut del bloc que va propiciar l’aprovació del Pressupostos va rebutjar aquella pretensió. Ara els del PP tornen a la càrrega. Clar que mediàticament són més forts i més cridaners. Però, malgrat les fanfàrries i tambors sorollosos dels geníssers, la defensa es manté ferma i segura. Alguna esgarrapada, però, ens emportarem. És part de l’acció bèl·lica.

No sense alguna sorpresa, “l’esquerra” s’apunta a l’envestida. Certament, els seus objectius són diferents, àdhuc divergents, però de fet participen a l’atac. En Peridis ho escenifica amb el seu habitual encert.


Peridis. El País, 16 de març.


Madrid, 16 de març.