06 de juny, 2008

Comencem bé.


Aquesta setmana s’han constituït per fi les Comissions Mixtes Congrés –Senat pel conjunt de temes previstos. Les permanents: Relacions amb el Tribunal de Comptes (la meva); per la Unió Europea; de relacions amb el Defensor del Poble; i per l’estudi del problema de les drogues. I les no permanents: de control de la Corporació de RTVE; i per l’ estudi del canvi climàtic. Aquestes comissions no són legislatives.

Així, més les 19 comissions permanents legislatives, les 4 permanents no legislatives i les 2 no permanents, hi ha 31 comissions a repartir entre els 350 Diputats. Ja al poc de ser al Congrés, al començament mandat passat, vaig escriure sobre el que representava, especialment pels grups petits.

Sembla que el treball previ per la constitució d’aquestes comissions mixtes entre les direccions dels grups parlamentaris d’ambdues cambres ha estat positiu. S’ha aconseguit acord sobre el repartiment de la seva composició i també sobre com havien d’estat formades les seves respectives meses. Això darrer ha comportat que no fos necessari arribar a votar-les amb papereta com és reglamentari sinó que s’ha fet per assentiment. Tot una bona senyal per començar a treballar-hi.

La companya Isabel Pozuelo presidirà la del Tribunal de Comptes. Fa molts anys que la conec, de quan era la Diputada d’Hisenda de la Diputació de Sevilla. Tinc un grat record d’un sopar al barri de Santa Cruz tot esperant el començament de la Feria de Abril i l’arribada del vaixell de RMRàdio.

Mataró, 6 de juny.