25 de juny, 2010

No ho sabíeu?

En un acte públic pregunten a Miguel Boyer si no faria res tornar a formar part del Govern. S’escapoleix. És un llest gat vell. Diu que ja no té edat. Però dona una altra raó que és interessant ja que se sent molt poc. Diu que paguen malament!

En la demagògia populista que està molt estesa pels mitjans, i més per la xarxa, sobre els sous dels polítics, ell, que fa anys que viu al i del sector privat, sap molt bé quines retribucions s’hi donen i quines grans diferències hi ha amb el sector públic. De seguir per aquest camí, diu Boyer, anirà baixant la qualificació i la qualitat dels servidors públics (en realitat, la seva apreciació és més dura).

El debat populista que hi ha actualment a la societat enfoca erròniament l’objectiu. En lloc d’acceptar que hi hagi bons sous que retribueixin adequadament els responsables públics es mira al revés: ja que es qualifica (segons aquesta visió) als responsables públics com a dolents cal pagar-los menys, amb el que es pot caure en un cercle viciós de degradació dels serveis i la funció pública. S’hauria d’enfocar des de l’angle contrari, càrrecs ben pagats i amb una forta exigència de resultats en la seva gestió.

Potser, en el fons és el que volen els inspiradors intel·lectuals de la campanya. Segurament els agradaria la reducció o eliminació de l’administració seria i rigorosa del comú per poder actuar ells millor sense traves i impediments.

Madrid, 23 de juny.