22 de juny, 2010

Al Senat.

Aquests darrers dies del període oficial de sessions parlamentàries hi ha molta activitat de comissions per anar tancant temes. Per exemple, avui al Congrés hi havia a la mateixa hora les de Economia i Pressupostos. La meva, la Mixta pel T.Cu., també es reunia a la mateixa hora, però per manca de sales ens envien al Senat. Res d’anormal ja que al ser mixta Congrés – Senat ja fem sessions allà a vegades.

Al Senat també hi ha molta activitat i ens assignen com a sala l’antic saló de Sessions. Tot un honor. A part de la incomoditat dels seients et cau a sobre el pes de la història.

Evidentment els membres del GPS ocupem el banc blau del Govern i a mi, lògicament pel càrrec, m’escau ocupar la capçalera, el lloc del Cap del Govern. Renoi!, quines coses passen en la quotidianitat de la feina.

(La foto és de la Meritxell Cabezón)


Tanquem, amb les corresponents presentacions del President del T.Cu., els temes pendents entrats fins a l’acabament del 2008, i ja tenim vistos els més rellevants que hi ha fins avui com el que protagonitzarà el debat estrella de la sessió que és de les propostes de resolució de l’informe del finançament dels partits polítics corresponent a 2006. No està malament, 21 sessions amb 75 temes informats, en dos anys.

El portaveu popular continua amb la brega que va començar fa quinze dies amb la regularització dels préstecs vençuts del PSOE. Sóc més incisiu en la contrarèplica ja que no poden pretendre desviar l’atenció dels seus problemes amb unes operacions transparents que liquiden el principal i els interessos remuneratoris del deute i negocien, com passa sempre a particulars, empreses o institucions, els càrrecs de demora. Tot està explicat en l’informe del T.Cu., l’apartat 11è. de les conclusions (pàg. 219) és definitori, i sols el intent de tapar les seves vergonyes actuals fa que això sigui polèmic. Els he remés al informe de la liquidació dels comptes d’ells corresponents a l’exercici 1989 que n’hi ha per sucar pa.

He treballat bé per aconseguir transaccionar les propostes presentades pels altres grups i votem tots, llevat del PP, aquesta proposta consensuada. Ells mantenen la seva que es derrotada. Pretenien “colar” unes resolucions que representaven qüestionar la Llei Orgànica vigent, la 8/2007, que en la seva disposició transitòria segona estableix els processos de refinanciació del deute dels partits.

En acabar la sessió, a la sortida del Palau del Senat, el sol ja cau a plom. Són quarts de dues i a Madrid ja ha començat la calor de l’estiu.

Madrid, 22 de juny.