09 de juny, 2010

Se’m gira feina.

La setmana passada feina a la circumscripció, no hi havia Ple al Congrés. Presència als mitjans de comunicació locals i generals, xerrades a les agrupacions que em pertoquen, preparació de temes venidors a Madrid.

De cop, se’m gira feina per aquesta setmana. A la Comissió Mixta per les relacions amb el Tribunal de Comptes em toca assumir, en tant els galons que porto, l’informe de fiscalització que va fer el T.Cu. sobre els comptes dels partits polítics corresponents a l’any 2006. El tema és viu i delicat, però en aquest cas menys. Es tracta de la fiscalització dels comptes del darrer any abans l’entrada en vigor de la nova Llei 8/2007 que substitueix a la 3/1987 que ja va quedar obsoleta. Evidentment la fiscalització aquesta s’ha de fer amb l’antiga Llei, per tant moltes de les reconvencions pròpies d’auditoria externa que s’hi manifestin probablement ja estaran superades hores d’ara. A més, s’hauria de trobar la manera de acostar les comptabilitats presentades a les realitats, al menys tal com venen descrites en l’opinió pública. Però aquest és un altre tema.

En l’ordre del dia del Ple d’aquesta setmana, com no podria ser d’altra manera, hi ha molts temes d’economia: mocions de varis grups, convalidació de Reals Decrets llei, Lleis que tornen del Senat. A mi me’n cau portar-ne una. Com quasi bé sempre de CiU. Altra cop a maldar amb en Sánchez Llibre.

No s’hi val! Els grups parlamentaris que no varen quedar satisfets amb el resultat de la votació de l’altre dia sobre les mesures del darrer Pla d’austeritat (la retallada) tornen a la càrrega amb noves propostes per marcar la seva posició. Els haurem de dir que no i a veure qui ens ho votarà. Però no pot ser que encara estigui fresca la tinta del Reial Decret Llei convalidat i ja es sacsegi de nou al Govern. És clar que no hi ha confiança a l’exterior, als “mercats”. A més de la turmenta que brama s’hi ajunta la continua desestabilització del timoner.

Sopar amb els amics argentins- madrilenys. Per comentar la jugada. Hi ha tantes jugades a comentar! La feina, l’economia, la política, el partit (no sé si els de futbol també, ara que s’acosta el Mundial), la família, els amics comuns,la vida, l’edat, …

Cal atendre, ho fem tots els portaveus del GPS, al grup d’estatgers (joves estudiants en pràctiques) que tenim aquests dies formant-se entre nosaltres. Explicar les nostres “batalletes” i la feina quotidiana.

M’han encolomat la representació del GPS en un Congrés d’economia que es fa aquests dies a Madrid. Sort que el tema el tinc preparat d’aquest darrers temps. Aquest Congrés va de finançament de les empreses (tema valent avui en dia), però la taula rodona del final de la jornada és sobre la situació i perspectives econòmiques des dels diferents punts de vista dels partits. Veurem si hi hem d’anar amb el mateix estil “bronques” de la feina o podem ser una mica més civilitzats.

El dijous caldrà quedar-se en acabar el Ple a l’acte de celebració del centenari de la presa de possessió de Pablo Iglesias com a diputat socialista. Cent anys de GPS! La cloenda, mano a mano Felipe- Zapatero: la cosa promet!, ... i més aquests dies.

Hauré de tornar tard a casa aquesta setmana i ben cansat. Sort que el període de sessions ja declina.

Madrid, 8 de juny.