20 de juliol, 2008

Tres anys i més de mil entrades.

Avui ja fa tres anys ininterromputs de mantenir el primer blog, aquest, al que més endavant vaig afegir l’altre en castellà. En aquest temps he penjat més de mil entrades (quasi bé 1.100) entre els dos, on hi ha de tot.

Per commemorar-ho, enguany ni comentari ni postal. Aprofitaré per contestar un meme que em va traspassar el company José Ramón Mateos des de Formentera en el seu blog, les entrades del qual rebo habitualment. Serà la forma de escriure algunes coses sobre aquest “món blogaire”.

La gent de la Red de blogs socialistas, la Lourdes, l’Enrique, em van proposar participar en una taula rodona que organitzaven per les terceres Jornades de l’associació que es tenien que celebrar la setmana passada, però malauradament es varen suspendre per impossibilitat de participació del personal ja que anem atrafegats pels processos congressuals que ara s’esdevenen. Ja es faran més endavant. Llavors, aprendré moltes coses i el que jo digui ho hauré de desenvolupar més i millor.

Qui li envia el meme a en José Ramón és l’Andreu Pérez que és el Secretari Gral. de les JSE de Sóller. Suposo que pel càrrec que té deu ser, com a mínim, de l’edat dels meus fills, segurament fins i tot més jove . Aquí ja rau una de les primeres dificultats, la comprensió inter-generacional. Vaja! Que jo sóc molt més gran que ells i d’aquí segurament una diferent visió de la “jugada”.

Som-hi doncs!

(Maggie Taylor. Dos homes en una barca)


1.-Quant temps portes de blogaire?


Ja ha quedat clar que avui fa tres anys.

2.-Com et vas assabentar de l’existència dels Blogs?

A la meva ciutat, Mataró, i al PSC la difusió del fenomen blogaire té un nom: el del nostre Primer Secretari,
Ramon Bassas. Ell ens va anar empeltant a molts de la seva dèria.


3.-Què és el que més t’agrada del teu blog?

He explicat que el meu blog és un diari personal públic, que el pot veure tothom que vulgui (qui no li agradi ho té fàcil, no el mira i en paus). En ell hi penjo moltes coses que em passen pel cap. M’agrada treballar-lo, dins de les meves possibilitats de temps i de coneixements, i el que m’agrada més és l’aspecte una mica “gamberro” (pel que hauria de ser la contenció d’un “pare de la pàtria”) d’alguna de les entrada que hi penjo. (Vid per ex. la que vaig penjar fa poc sobre les corbates)


4.- Recomana cinc blogs que segueixis sovint.

Miro el d’en Ramon per estar al dia del que passa a la meva ciutat. El d’en Raimon Obiols per lo interessant de les seves reflexions, els del companys/es diputats ( la Lourdes, en Jordi, l’Àlex, i els altres), la del meu amic Pep Molsosa, entro a la blogsfera socialista del PSC i tafanejo, ah! i recomano especialment el de Déu, si, si,...!

5.- Ets lector anònim d’algun blog?

No especialment. N’hi ha tants, milions, que fer-ne una selecció és difícil. Els que ja coneixes, els que per casualitat arribes un dia i desprès abandones,... No estic especialment obsessionat per viure dins d’aquest món ja que seria estar tot el dia tancat dins de casa i el carrer dóna moltes més percepcions i vivències.

6.- Alguns blogs que et despertin especial simpatia.

Doncs si. Moltes vegades cercant algun enllaç per explicar millor el que estigui exposant per la xarxa arribo a blogs de gent desconeguda fins llavors i veig la riquesa que hi ha, no en el seu blogs, sinó en la seva vida. Les seves inquietuds de tota mena i que, com jo, les expressen públicament a qui vulgui conèixer-les.


7.- 5 blogaires amb qui t’aniries de festa...

Home! La qüestió deu estar plantejada, anar de festa, per l’edat del que la va formular primer. A la meva edat, més que anar de festa, m’agradaria tenir xerrades, tertúlies, intercanvi d’opinions amb molta gent i segur que a la xarxa en descobriria molta més que la que conec fins ara. Però vaja, no m’hi posaré a buscar-los ja que no dono abast amb els que ja tinc a mà.

8.- Recomana una eina d’Internet.

Això si que no ho puc fer ja que sóc força analfabet en aquest tema. Vaig conèixer el tema del blogs fa temps, com ha quedat dit, i sé que des de llavors s’han produït avenços i millores en aquest camp de la comunicació personal i no m’hi he ficat, ja que pel que pretenc, de moment, pel temps que disposo, ja m’és suficient. Suposo que encara vaig amb un 2CV quan podria anar amb un Golf, o amb un F1 que ja van alguns.


9.- Recomana un vídeo d’especial interès.

Tampoc he desenvolupat aquest tema. Sempre m’ha costat anar amb una càmera de vídeo. Vaig iniciar-ho ara fa dos anys i fins i tot vaig obrir una compte al You Tube, però ràpidament ho vaig abandonar per manca de dedicació. Potser quan em jubili m’hi entretindré més, però ara per ara no hi penso. Alguna cosa en vídeo he penjat treta d’aquí i d’allà, però és excepcional.

10.-Esculleix entre 3 i 5 blogaires per què contestin a aquestes preguntes al seu blog.

No ho faré pas. Si m’arriben propostes d’aquesta mena, pel general, no les contesto. Aquesta ho faig per què ara em plau i per l’amistat amb en José Ramón, però penso que són un “conyàs”, pensament que segurament no és compartit per gent que està en aquest món, però, bé, hi ha d’haver-hi de tot.
Per tant, si algú està interessat en penjar del seu blog les respostes a aquestes preguntes aquí les té i que ho faci, però no les traslladaré a ningú.


Mataró, 20 de juliol.

1 comentari:

Laia Gomis ha dit...

Holaaaa!!!!

Més de 1.000 entrades s'escriu amb gran rapidesa però són moltes reflexions i comentaris a l'actualitat més immediata.

Així, que et voldria felicitar per tot l'esforç que hi ha al darrera d'aquests tres anys. Ara t'encortajo a seguir publicant i escribint les teves interessants opinions.

Malgrat alguna que altra pressió o bronca que imagino que deus hagut de suportar et demano que no canvïis mai perquè sinó aquest bloc es desnaturalitzaria i deixaria de ser el mateix.

Espero que la vida d'aquest bloc es perllongui durant mooolts anys perquè per a molts fidels seguidors del teu bloc, quan entrem aquí sabem que ens trobarem amb un dels espai de llibertat per excel·lència en la immensitat de la xarxa.

Records des del Vendrell i una forta abraçada!

Laia