30 d’abril, 2008

En marxa. Ja era hora.

Aquests dies els equips dirigents dels Grups Parlamentaris han procedit a acordar primer la proposta de les Comissions que hi hauria al Congrés a la IX legislatura, adequant-les a la nova estructura del Govern al que hauran de controlar. Després han hagut de repartir als seus integrants, molt nombrosos en uns i poc en d’altres, entre aquelles Comissions. Àrdua tasca.

Cal quadrar capacitats i coneixements, territoris, gènere, “galons” i “galeres” ... I fer un “crucigrama” en quatre o cinc dimensions. Això comporta moltes decisions que a vegades són incompreses, mal acceptades, que generen greuges i malcontentaments. També, cal dir-ho, alegries i satisfaccions pel que representen de reconeixement o d’assoliment d’estatus i ascens. En general, recol·locacions i noves responsabilitats per a la majoria dels antics parlamentaris i recerca de lloc pels nous. Al PP, amb la que travessen, els canvis són de dalt a baix, amb sonors abandonaments i retraïments inclosos. Però, al GPS, deu ni do els canvis que s’han decidit.

Canvio en totes les responsabilitats que tenia a la anterior legislatura, mantenint, però, el nivell de les mateixes i els “galons” (?) assolits. Seré portaveu del GPS a la Comissió Mixta Congrés Senat pel Tribunal de Comptes. Fins ara proposava fer, o recolzar que es fessin, despeses a través del Pressupost. Ara em tocarà debatre els resultats dels informes que fa el Tribunal de Comptes sobre com s’han gastat els Pressupostos. D’abans a després, del debat de la proposta prèvia al debat del resultat del control posterior. Com a portaveu tornaré a estar a la Comissió Permanent del GPS.

A més estaré com a vocal a les Comissions d’Economia i Hisenda, de la que ja en vaig ser adscrit als darrers temps del anterior mandat, en un nou període en que el debat sobre les actuacions que s’han de fer serà molt més viu pel context existent. I també, novetat una mica sorprenent per a mi, però que em fa una certa gràcia, vocal de la Comissió de Cultura. Crec que és bo conèixer i explorar nous territoris i viure noves experiències.

La setmana que ve es constituiran ja les Comissions, compareixeran els Ministres corresponents i vindrà la feina que hem de fer. En marxa ja!


Del primer Ple amb contingut propi i substancial, convalidació de dos Reials Decrets-Llei sobre les mesures d’impuls a l’activitat econòmica i sobre les mesures excepcionals per l’aigua a la província de Barcelona, ja n’he escrit força i em temo que en continuaré escrivint.

Madrid, 29 d’abril.