05 de juliol, 2006

J.C.P. 6a. etapa: Navarrevisca - Àvila.


El senador José Mª Burgos (PSOE), actiu participant de les Jornades, és alhora Alcalde de Navarrevisca, a Àvila. Suposo que per varies raons els organitzadors van creure convenient fer la darrera etapa, la que tradicionalment és més dura, entre aquesta localitat i la capital. El paratge està situat a la vessant nord de la Sierra de Gredos i és una zona on s’hi donen molts practicants i esportistes de la bicicleta, lloc tradicional d’entrenaments dels professionals d’aquest dur esport i d’afamades carreres.

El dia abans vam preguntar al Director de la carrera
quin perfil tindria el recorregut i ens va contestar que com que aniríem fins a la sortida pel mateix camí que faríem desprès que ja ho podríem veure. Dalt de l’autocar, aquest matí, tots els ulls estaven clavats a la carretera. Les pujades serien baixades i al revés. Renoi, els participants ens anàvem revoltant a mesura que feien el trajecte, d’uns 60 km. El punt culminant era el port de la Paramera de 1.395 m. d’alçada, i la carretera era un continuat de pujades i baixades. La majoria conveníem que no era adequat per nosaltres ja que molts no arribem ni a cicloturistes. La frase més enginyosa l’ha dit el senador Juan Barranco(PSOE): “Los que nos acompañan deben pensar: ¿En qué manos está el país?”, referint-se a la bogeria que preteníem fer.

Navarrevisca està al cul del món, impressió corroborada pel diputat Ramon Jáuregui(PSOE) que es torna a incorpora ja que és un gran afeccionat, però l’Alcalde s’ho ha muntat molt bé. Ha congregat a la població, pel ells tot un espectacle, per nosaltres un xic de vergonya. Ens ha fet un acte a l’Ajuntament amb un pràctic regal inclòs i ha aconseguit que ens acompanyessin un grapat de components de l’escola ciclista de El Barraco, que és la que aglutina als joves de tota la vall, i alguns afeccionats locals. També ha vingut altra cop la Doris Ruano. La sortida l’ha protagonitzat el llegendari escalador Julio Jiménez, el relojero de Avila, que tantes gestes va dur a terme al Tour de França. ¡Chapeau, José Mari!

(L'Alcalde, José Mª Burgos(PSOE), a la seva cadira al Saló de Plens de l'Ajuntament de Navarrevisca, amb els membres del Comité Organitzador Juanjo Ortíz (PP) Senador per Castellò i Raquel de la Cruz (PSOE), Diputada per Toledo)


La sortida costa amunt. Als dos-cents metres m’he ofegat. A la revisió mèdica ja em van dir que tenia el cor petit (ja que mai he estat esportista), poca capacitat pulmonar i alguns quilos de més. Amb aquest panorama la sortida se’m ha travessat. Sort que s’ha situat al meu costat l’Olano que amb la seva paciència i els seus coneixements m’ha ajudat a superar la situació quant ja estava jo peus a terra. Poc a poc m’ha portat fins a dalt del pou i a la primera baixada m’he refet. Desprès, “repechines y repechones” que els he anat torejant com he pogut amb l’inestimable ajut, com ahir, dels gregaris de luxe que ens acompanyen, fins a El Barraco. Allà, avituallament a la piscina (descoberta) Municipal. No sé qui es deu banyar a les seves gèlides aigües. A la vista del pati el Comitè organitzador i la Direcció de la carrera han decidit neutralitzar-la (anant en l’autocar) fins a dalt al port de la Paramera, no sense queixes dels més forts i valents que s’hi veien en cor.

La baixada del port, amb algun que altre “falso llano”, ha estat deliciosa. En un moment m’he acollonit quant he vist que el conta quilòmetres marcava que anava a més de 60 km/h. Reagrupament a l’entrada d’Àvila, cerimònia d’arribada amb reconeixement a les figures ciclistes que ens han acompanyat tota les jornades, dutxa a un polisportiu municipal i comiat.

(Abraham Olano, Doris Ruano, Fermín Trueba, Julio Jiménez i dues joves promeses del ciclisme espanyol)

En total han estat uns 355 km., en sis etapes, a una mitja de 23.36 km/h. (el promig ha anat baixant), pedalant unes 15 hores, i amb una punta màxima de velocitat (avui al baixar de la Paramera) de 62 km/h.

Agraïments per tots els que ens han ajudat a les Jornades: Guardia Civil de trànsit, Cos Nacional de Policia, servei mèdic, mecànics i utillers del equip
Relax Fuenlabrada, organitzadors de l’empresa Uniplublic, xofer d’ALSA, i al principal patrocinador: Caja Duero, etc...(em sembla que no em deixo a ningú)

Enguany, degut als tràgics esdeveniments de València, no ha pogut acompanyar-nos en algun moment el President de Les Corts, Manuel Marin, com ho va fer l’any passat. El retorn a Madrid l’hem fet sols cinc dels participants a les Jornades ja que la majoria ha partir cap als seus destins d’arreu d’Espanya pels seus propis mitjans.

Guardaré un bon record d’aquesta meva segona participació a les Jornades Ciclistes Parlamentaries que espero poder tornar a fer si mantinc les condicions físiques mínimes, i les institucionals per poder-hi participar. Fins l’any que ve, doncs!

Madrid, 5 de juliol.