01 de juliol, 2006

J.C.P. 2ona. etapa: Tordesillas-Zamora


La bicicleta a punt: netejada, greixada, amb les rodes inflades correctament, el bidó d’aigua renovat. Així ens trobem les màquines al matí per continuar les jornades. Avantatges de participar en una prova organitzada professionalment.

Avui hem sortir de Tordesillas, de la seva porticada
Plaça Major, entre la curiositat del veïns que s’han aplegat per veure’ns. Evidentment devem ser tot un espectacle. Abans ens ha rebut a l’Ajuntament la 1era. Tinent d’Alcalde, ja que l’Alcalde estava de vacances.

Al sortir de la població posa el plat gros i enfila les rectes inacabables en mig de la planura que es perden a l’horitzó. Quins colors: grocs, verds, marrons,... Comença a veure’s vinya. Vol dir que ens acostem a
Toro.

En aquesta població, l’avituallament és a l’estació d’autobusos. Fruita: préssecs, pomes, plàtans. I molt líquid: aigua, begudes refrescants i isotòniques. L’Alcalde també està de vacances i en fa els honors altra cop el 1er. Tinent d’Alcalde.

En el segon tram del dia els que roden menys pugen als cotxes de la caravana i això permet als restants dur un ritme més viu. El paisatge sortint de Toro canvia força. Ja no estem a la pura estepa castellana, primer el canal i desprès el riu Duero ens acompanyen. Més bosc, més verd, muntanyetes a tocar, amb alguna que altre pujada a la carretera. Fem un grup de sèniors que rodem sostingudament a bon ritme encara que darrera dels que van forts. Tot una delícia!

Abans d’entrar a Zamora el pilot decideix que guanyi l’etapa la diputada Elvira Velasco (del PP) que és de Zamora. Ahir va decidir que la guanyés el company del PSOE, Jesús Cuadrado, que és de Benavente. Bon rotllo! Encara que al matí al autocar els del PP s’han queixat de que la ràdio sintonitzava la SER, mentre que nosaltres fèiem fàstics a l’ABC.

A
Zamora l’arribada estava situada al Parque de las Pellas, a la vora del riu, amb tota la parafernàlia habitual (pòdium, autoritats, rams de flors,...). D’allà hem anat a la Piscina Municipal a dutxar-nos i canviar-nos. Tal com estàvem d’acalorats a més d’un li han vingut ganes de tirar-se de cap a l’aigua. El dinar a una carpa d’un “merendero” al costat del riu. Llàstima, però, que no hem visitat la ciutat de la que en tinc un record de fa trenta anys i que esperava poder veure com s’havia transformat.

De retorn a Valladolid, tots dormint a l’autocar. Tarda de descans. El meu comptaquilòmetres marca que ja hem fer 140,79 km., i que porto pedalant 5 hores i 45 minuts, a una mitja de 24,5 km/hora.


El director de la carrera, Paco Giner, amb un dels diputats de l’organització, Gerardo Torres (PSOE), de Teruel, el diputat per Soria, Elías Arribas (PP), i el diputat per Madrid, Elviro Aranda(PSOE) discutint el full de ruta.

Valladolid, 1 de juliol.