04 de juliol, 2006

J.C.P. 5a. etapa: Peñafiel - Venta de Baños.

El gruix del pilot varia en funció de les disponibilitats del personal. Ahir, entre d’altres, per motius familiars ens va deixar la diputada de Zamora, Elvira Velasco (PP); per motius personals el senador per Guipúscoa, Xabier Albistur (PNV); per motius professionals el diputat d’Àlava, Ramón Jauregui (PSOE). Però es va incorporar la diputada per Burgos, Mar Arnáiz (PSOE), i avui s’ha incorporat el diputat ecosocialista, Joan Herrera (IC-V) (ja no sóc l’únic català) i s’ha reincorporat la diputada salmantina Carmen Juanes (PSOE) que va tenir feina a Madrid dilluns.

Anem cap a la sortida d’avui a
Peñafiel al cor de la D.O. Ribera del Duero. Passem per vinyes i bodegues: Abadia Retuerta, Arzuaga, Viña Mayor, Vega Sicilia, Protos, Pesquera, al poble del mateix nom. La sortida desangelada ja que sols ens ve a saludar un regidor escadusser.

Les vinyes s’enfilen suaument per les vessants de les muntanyes, ...i les carreteres també. Pujades i baixades que comencen suaus i que es van engrescant. Sort dels gregaris de luxe que ens empenyen per arribar a dalt. L’ Abraham Olano, en Fermín Trueba, i el rus Romel (que vés a saber com es diu). Parem a l’avituallament a Esguevillas de Esgueva, i a la sortida la carretera comença a enfilar-se. Sembla que fem un port (?). Ho intento, amb ajuda quasi fins al final, però quant falten uns 500 metres per arribar a dalt no puc més. Peu a terra i a dalt del cotxe.


(Fermín Trueba i Abraham Olano que m'han "emputxat" molta estona a les pujades)

A la baixada, dalt la bicicleta altra vegada, el sensor del conta quilòmetres no marca. Baixo rebent, però no sabré ni la velocitat, ni la distància. Em diuen que poden ser uns 5 quilòmetres. Les estadístiques enlaire. La meta és a tocar: Venta de Baños.

Abans de fer l’acte del “guanyadors” de l’etapa, tots plegats, ciclistes, acompanyants i curiosos, fem un minut de silenci en record de les víctimes de l’accident del Metro de València. En dutxem i canviem a les instal·lacions de la piscina municipal.

El dinar, tot un luxe d’ubicació: al aire lliure sota una arbreda airejada al costat de l’ermita visigòtica de
San Juan de Baños que està ben conservada i cuidada. Llàstima que com altres vegades s’allarga massa. Ens aixequem sense prendre cafè i cap l’autocar en direcció a Àvila on passarem la nit abans de fer demà la darrera etapa.

Sense temps per reposar ens porten a veure l’exposició que han organitzat entorn als 500 anys de la mort de Cristòfol Colom:
Las dos orillas. Interessant. Sopem a peu dret en un dels tres claustres que té el convent de Sant Tomàs que és el lloc on es fa l’exposició.

Valladolid, 4 de juliol.

1 comentari:

Pep MOLSOSA ha dit...

... em sembla que amb aquestes notes estás fent promoció de la professió de diputat. A fí de curs, totes les mestres fent informes, i vosaltres, en comptes de resumir lleis, vinga a pedalar i a "veure" (mirar) vins !
Treuen punts per còrrer massa en bici a les baixades ?
Si no hi ha límits d'edat o de génere, potser hi pensaré.
De tota manera la Penya de Socis pels Càrrecs (PSC) té normes i procediments de selecció duríssims, em sembla.