14 de novembre, 2009

Notícies. Descarat.

Avui al respondre a la ràdio sobre les notícies del dia crec que no he estat gaire correcte políticament. Potser fins i tot un punt descarat. L’estat d’ànim.

1. Nuria Parlon. L’elecció pel PSC com a candidata per Alcaldessa de Santa. Coloma. Tots els mitjans destaquen que és jove. Jove? Té 35 anys! Què és ser jove ara? Jo vaig ser Alcalde amb 34 d’anys. Són els d’aquesta edat els que han d’agafar les regnes, tenen que construir el seu futur, no que els hi fem els que ja estem ben madurs. Tal com ho varem fer nosaltres, els que tenen la meva edat, al seu moment.

Els companys i amics Antoni Fogué i Joan Carles Mas que són de la meva quinta, més o menys, han fet bé deixant pas. En Toni per moltes circumstàncies, la principal no és coneguda. Una forta abraçada a tots dos.

Núria, no et conec gens, ànims! Et toca ja! Te’n sortiràs, i si necessites l’experiència dels grans aquí ens trobaràs. Tens formació, ja tens experiència en aquest camp i tens la responsabilitat de aixecar la alacaiguda moral política i cívica de la teva població. No estaràs sola.

2. Joan Laporta. El món del futbol no pot donar cap lliçó al món de la política. Faltaria més! Lideratge? Èxits? Propostes? En què ens poden donar lliçons? D’acord que els polítics tenim mala imatge guanyada a pols, però els canviarem per la gent del futbol? Els Gil y Gil? Els del Madrid que surten cada dos per tres a la crònica policial? Els que espien als seus companys de Junta? Els dels tripijocs, saraus i barriles de tota mena? Els dels “pelotazos” immobiliaris? ... Au va! No fotem!

No sé, ara que es demana tanta transparència, declaracions de patrimoni, declaracions de renda, d’interessos, ... Podrà aquest senyor aportar-los tan francament com ja fa anys fem els polítics? Per cert, de què viu aquest senyor? En treu alguna cosa del Barça? Desprès dels 600.000,-€ de l’Oliver ens ho podem pensar tot. Què voleu, rememorar les “Espècies protegides” d’en Ferran Torrent?

3.Llavaneres. El Punt a tota portada. Nova denúncia (bé, propòsit de fer una denúncia) contra l’anterior Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, que era del PP governant amb el PSC (¡toma ya!). Cal recordar novament que estem en un Estat de Dret?

D’acord, es pretén presentar una denúncia. Està ja presentada formalment? Està ja acceptada per la justícia competent? S’ha instruït cap sumari? Hi ha hagut algun judici? S’ha produït cap condemna?
Per favor, aturem aquesta histèria! Assosseguem-nos una mica. Parem aquesta visió conspirativa i manipuladora generalitzada! Fem les coses com s’han de fer. Atinguem-nos als procediments i acatem sols els veredictes d’aquells que tenen que fer-los que són els jutges. Res de veredictes populars ni mediàtics!

Mataró, 13 de novembre.