13 de novembre, 2009

Aquesta setmana al Congrés.


Dos importants debats aquesta setmana al Congrés. El de les esmenes parcials al projecte de Pressupostos per l’any que ve i el de la reforma de la LOFCA, el finançament de les autonomies.

Bé, el primer no és pas un bon debat. Ja ho he explicat altres anys. Més de 4.000 esmenes discutides ja en Comissió i de les quals sols en van ser aprovades pel Ple un petit grapat, les pactades pel grup socialista amb d’altres grups, però no pas cap d’altra sense aquest acord. No recordo d’altres anys, com aquest, no haver perdut cap votació.

No, el bon debat al final, a les dues intervencions finals del nostre portaveu Paco Fernández Marugán. Excel·lents intervencions. Va centrar de què va el Pressupost, quines possibilitats i alternatives té, perquè els socialistes defensem el que defensem. En front, el PP, i un bon símil taurí d’en Marugán. En la “fiesta” és el torero o és el toro qui domina l’envit. El PP és el toro, nosaltres, els socialistes, el torero. Va sortir quasi bé a “hombros”, aplaudit pel grup que demanava l’orella (i el “rabo” d’en Montoro). Per cert, a aquest no el van aplaudir ni els seus.


El segon debat va ser la consagració de la Montse Colldeforns com a política i parlamentaria (per si encara algú ho dubtava). Ella, una independent col·locada a la llista socialista per la seva reconeguda vàlua tècnica, es va arrencar amb un “Escolti bé, Sr. Sánchez Llibre: Avui votaran vostès (CiU) amb el PP que ha portat l’Estatut al Tribunal Constitucional”, i va continuar amb tota una lliçó de federalisme, a Espanya, a Europa, al món, tota una explicació del perquè cal escollir el nostre camí, el camí del PSC, aplaudida d’allò més per tot el Grup socialista (del PSOE) sota l’atenta (i sorpresa, suposo) mirada del pes del Govern amb el Presi al capdavant.

Felicitacions, Montse! Ho vas fer molt bé! Ets molt bona! (En tot aspectes).

No cal dir que ho varem guanyar tot. Amb aliances variables, però sense cap derrota. El resultat parlamentari d’aquesta setmana dóna ales a la legislatura.

Mataró, 13 de novembre.