03 de juny, 2009

Europees. De campanya.

Aquests dies toquen ràdios i teles de la comarca. La ràdio de Canet de Mar va aprofitar fer-me una entrevista el dia del acte, així com el de la televisió de Calella que varen fer un reportatge que es pot veure aquí.

Ara, aquesta setmana, passat el dilluns de Pasqua que en general va ser festiu, a Mataró la Fira, reprèn l’activitat. Ràdio Argentona ahir a la tarda, ara vinc d’una entrevista al Canal català Maresme, la tele privada que està a Premià de Mar. Un matí a primera hora amb els de la ràdio de Pineda de Mar i el divendres, com sempre, els de Malgrat de Mar i els d’Arenys de Mar. Els de ràdio Palafolls faran un post eleccions el dimarts que ve ja que aniran a Madrid a fer un reportatge des del Congrés de la nostra vida a la capital.

Del diari del “petit líder (que no vol dir un líder petit) manllevo aquesta tanca sobre la Maria Badia que trobo aconseguida. Aquí nosaltres en positiu, a Europa i a Catalunya. Els que han fet campanyes negatives, del No, quin resultat poden explicar de les seves apostes? No a la Constitució europea, no n’hi havia prou. I ens hem quedat amb menys, estem encara a Niça, pendents de Lisboa.


Curiosament a TV3 un spot electoral de Falange Española y de las JONS. Qui els hi deu haver pagat? És evident que no tenen base pròpia coneguda; de crèdits, tal com està el panorama, és difícil; qui deu ser el “mecenes”? Atenció! Ja ho veurem d’aqui un temps al informe corresponent del Tribunal de Comptes.

Del spot del PP val a dir que se’ls veu el llautó a la segona frase: “Nosaltres varem arreglar una situació de crisi” contesta l’Oreja. No, senyor, no. No té res a veure la crisi dels noranta de la d’ara. Ja ho he explicat ben bé. Les dades que publiquen els mitjans cada dia ja sigui de sectors econòmics sencers, la banca, l’automòbil, o de països d’arreu del món, verifiquen que estem en una crisi d’altra dimensió que no es pot atribuir a les politiques del Govern. Crec que de cap Govern. Va tot molt més enllà i quant menys ho expliquem pitjor i si a més ens dediquem a confondre als ciutadans, pitjor que pitjor.

Avui he vist l’ínclit Tremosa recomanant a la nostra Maria Badia de defensar l’oli de les Garrigues. Vaja un altre!

Mataró, 3 de juny.