13 de març, 2007

Banderes.

Ells no ha tingut pas gaires escrúpols per fer onejar banderes. Nosaltres estem més distants dels símbols que identifiquen a l’Estat. Som fills de qui som fills i també tenim els nostres sentiments. Però quan vam fer la transició política acceptarem racionalment, que no sentimentalment, uns símbols a canvi de la normalització democràtica.

Tothom va transigir, nosaltres amb unes coses, ells amb unes altres, i vam començar a conviure en pau.

Ara aquells símbols que són de tots tornen a sortir en forma reivindicativa contra nosaltres. Dic això, perquè no és de rebut dir que la legítima i legal política d’un govern democràtic va contra la “Nació” que cal defensar amb els símbols a la mà.

Aquesta acció esberla el consens de la transició. No hem de contestar-la amb els nostres sentiments, sinó amb la nostra racionalitat.




Madrid, 13 de març.

2 comentaris:

Laia Gomis ha dit...

Racionalitat...una paraula que trobo molt a faltar. Si mirem al nostre entorn sembla que el PP hagi tornat a la infància i encapritxat jugui al joc dels disbarats. El PP cada dia intenta superar la bestiesa monumental que el dia anterior ha fet pública i així generar una espiral de crispació realment perillosa.

La decepció arriba quan ens adonem que el joc es fa des de l’interior de les institucions d’un país, qüestionant l’eficàcia d’un govern escollit democràticament pel conjunt de la ciutadania arribant al crit de guerra que des de les files populars es pronuncia apostant pel tot s’hi val contra el govern.

En tot aquest context, la lluita contra el terrorisme d’ETA, brilla per la seva absència perquè les consignes i les proclames que escoltàvem a les manifestacions eren crits en defensa de la unitat d’Espanya acompanyats d’insults al president del govern sota un llençol de banderes espanyoles.

Pep MOLSOSA ha dit...

Manel, ja t'ho vaig dir:
Sembla que aquesta dreta no és realment democràtica. Soporta les normes perquè no té altre remei ... però no conceveix no estar al poder. Que manin altres és un accident, fan tot, tot el possible per recuperar-lo.
El Govern no hauria d'obsesionar-se tant amb el PP, com en parlar als ciutadans de bona fe que volem bon govern democràtic !