09 de març, 2007

Irresponsables!!

Vinc de Ràdio Arenys de Mar, de la meva col·laboració quinzenal en el programa “La placeta”. Mentre m’esperava per entrar als estudis he escoltat la tertúlia que s’hi desenvolupava sobre l’actualitat política. La manifestació de demà a Madrid convocada pel PP. Picabaralla entre la persona que representava a aquest partit a la ràdio i una oïdora que defensava tesis contràries. Tensió, demanda d’explicacions, retrets. El moderador ha hagut de posar ordre i les coses al seu lloc. Fins a la ràdio d’una petita vila catalana arriba la crispació.

Els del PP són uns irresponsables. Estan confonent a la gent. De Juana no ha estat indultat, està en un règim penitenciari diferent, legal i previst en el nostre ordenament jurídic. No compleix condemna per assassinat. Ja la va complir, Ara està empresonat per motius d’exaltació del terrorisme, que és una altra cosa. Bé, tot això ja s’ha dit. Tot això ja s’ha explicat i jo també ho he explicat. El Govern ha pres una decisió política creien que era el millor que podia fer. Què volien els del PP? Que es moris a la presó i es desfermés una nova espiral de violència al País Basc i arreu d’Espanya? Fins hi tot, acceptant que pugui ser discutible la mesura, qualsevol govern no té dret a prendre iniciatives encara que siguin diferents que les que van prendre altres governs? Són els ciutadans els que en el moment de anar a les urnes, en virtut de quins creguin que han estat els resultats, qui els passaran comptes.

Ara es pretén portar la batalla política al carrer. Però, què passarà demà passat un cop celebrada la manifestació? No estem en un país en que es canviïn governs d’aquesta manera com hem vist en d’altres no fa pas gaire. Aquí hi ha unes institucions que vetllen democràticament pels processos d’alternança. Llençaran els del PP una moció de censura al Congrés? Crec que d’avançada ja en saben la resposta. Tota la resta de forces parlamentaries, els altres set grups existents, en el que va de legislatura els ha donat la mateixa resposta de rebuig sense fissures. Cada vegada que el PP ha volgut utilitzar el tema del terrorisme com a eina política s’ha trobat al davant una sòlida barrera infranquejable.

El PP és el principal partit de l’oposició i és la única alternativa de govern. Ni presoners, com semblen, de l’extrema dreta poden comportar-se tan irresponsablement. Ara per ara no tenen solució. Ens esperen dies durs pel conjunt del país. Fins a unes properes eleccions generals? I si es repeteixen els resultats? Llavors, també continuarà? Això no pot pas ser. Cal mantenir la serenitat i el rigor. Cal assossec.

Mataró, 9 de març.

3 comentaris:

xfebrer ha dit...

No és només irresponsabilitat, sinó que gairebé podríem dir que hi ha delicte. La insistència en manifestar-se, confonent a la gent, aliant-se amb uns mitjans de comunicació sectaris i falsos, i una jerarquia eclesiàstica inquisidora i preconciliar, no és purament irresponsabilitat sinó una acció deliberada de desestabilització social i fractura de l'Estat espanyol.

mateos75 ha dit...

desde hace tiempo el PP se ha "echado al monte"... y esta actitud irresponsable no conduce a nada mas que a transmitir a la sociedad que los políticos no somos capaces de hacer nada, por ello no debemos caer en la provocación y seguir nuestra marcha... que al final los ciudadanos lo agradecen

por cierto molts anys i bons por ayer sábado

salud
mateos

Manuel Mas i Estela ha dit...

Xavier: estic d'acord amb el que dius al final.
José Ramón: Gracias por tu felicitación.
Saludos cordiales.