07 de febrer, 2007

Alta tensió.

L’inici del nou període de sessions al Congrés s’obre en un ambient de gran crispació política. L’atemptat del 30 de desembre ho ha esberlat tot, portant-ho al límit.

Les darreres noticies: la manifestació del dissabte passat contra el Govern, els avatars de la judicatura, temes De Juana, Pérez Tremps,... fan que l’ambient sigui molt tens.

Tant li fa que l’economia vagi a tota vela, que més enllà de la tensió social que ocasiona la nova immigració, la societat s’adapti raonablement bé a la modernitat, que la legislació s’adeqüi a les noves realitats: dependència, igualtat,...

Tant li fa a la dreta. A la guerra! Com en altres moments de la història d’Espanya. Sort que estem dins d’Europa, sort que hem modernitzat l’exèrcit, sort que som més rics que abans, sinó ja hi seriem. El clima “guerracivilista” és evident, al menys aquí a Madrid.

Front aquest panorama, què s’ha de fer? La Vice-presidenta, Fernández de la Vega, que ha obert com sempre la primera reunió del GPS d’aquest període de sessions, ens ho ha dit: Hem de mantenir la calma, treballar amb rigor i seriositat. No hem de fer com ells. Diàleg front a desqualificació. Respecte front a l’insult. Buscar els ponts que uneixen als demòcrates.

No sé si n’hi ha prou i si ens en sortirem. Serà dur.

Madrid, 7 de febrer.

1 comentari:

Pedro ha dit...

Li recomano aquest article de J.F. Mira a el temps i l'altre de J.B. Culla AL diari:

http://eltemps.net/op.php?aut_id=4

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/cuadro/alarmante/elpepuespcat/20070209elpcat_4/Tes