06 de setembre, 2006

XX Encuentro de las Telecomunicaciones.

Estic abonat a aquest esdeveniment anual en el marc de la U.I.M.P. i quasi bé abonat a Cantàbria.

La jornada inaugural no va ser, en quant a protagonistes, gaire diferent del any passat. Sols va canviar la ponència acadèmica que enguany va anar a càrrec de la veneçolana Carlota Pérez professora a prestigioses Universitats estrangeres. Com que el Ministre va tornar a obrir per la tarda en lloc de primera hora del matí va ser el President de Telefónica, César Alierta, l’encarregat d’obrir el curs. Aspiracions a ser un operador important en el mercat mundial i demandes de desregularització, com sempre. A continuació, Reinaldo Rodríguez, President de la CMT va replicar i després, Jesús Banegas, President d’AETIC, va fer la seva classe magistral sobre el tema que centra les Jornades. Molta incidència en els recursos humans i la seva formació. Anoto el proverbi xinès del segle XV que ens va deixar anar:

“Si tus planes son para un año, siembra granos. Si son para diez, planta un árbol. Si son para un siglo, educa al pueblo. Quien siembra granos, cosechará una vez. Quien planta un árbol, cosechará diez veces. Quien educa al pueblo, cosechará cien veces”

Per la tarda el encara Ministre Montilla va anar a acomiadar-se del sector fent el repàs de la feina feta i del camí endegat que cal continuar fent des de l’Administració. Interessant l’exposició posterior de la Presidenta de Microsoft Ibèrica, Rosa Mª García, sobre les perspectives pels usuaris individual que el oferirà el món de les telecomunicacions. Per cert, sembla que hi haurà molt aviat una nova versió del Windows.

Mataró, 6 de setembre.