14 de febrer, 2011

Nova finestra.

Mal dia per anar a una ràdio, però la cita estava concertada des de feia dies, molt abans l’entrada 1.400. Mal dia per a mi, evidentment, no pas pel periodista que tenia “in person”, a tret, una notícia (marginal) del dia.

Ràdio Canet de Mar ha decidit fer un programa quinzenal en el que, una vegada la senadora de Calella Montserrat Candini (CiU) i l’altra jo (PSC), serem entrevistats per comentar com és la nostra feina a Madrid.

Està molt bé fer arribar a la ciutadania, a través d’aquestes petites emissores locals, la feina quotidiana que fem els parlamentaris. Avui, sense anar més lluny, ha calgut començar a explicar que no sóc un representat territorial, que la meva feina corrent és sobre uns determinats aspectes que abracen totes les administracions espanyoles. També ha calgut aclarir això tant suat de com ens tracten als catalans a la capital del regne. Tot en pla distés i planer. No som gent especial o rara. 20 minuts agradables, el conductor del programa, Dani Grau, m’ho ha fet fàcil, més enllà del “tema” del dia.

A la sortida de l’emissora he aprofitat per anar a saludar a l’Ajuntament a l’Alcalde, l’amic i company Joaquim Mas. Ara, al final d’aquest mandat, al mes de maig, ho deixa. Fa 24 anys que està a l’Ajuntament, primer a l’oposició, aquests nou darrers anys d’Alcalde. Ha fet una bona feina i se’n pot anar tranquil i satisfet.

Canet és un poble molt agradable. A mig matí, la Riera Buscarons fins al mercat estava ben animada.

Mataró, 11 de febrer.