08 de febrer, 2011

Sobre la contenció de la despesa pública.

Aquests darrers temps, arran del necessari ajustament fiscal per reconduir el dèficit públic, s’està posant en qüestió ara la despesa autonòmica. Veus destacades de la dreta, que per cert, sempre han estat reticents –sinó ben contraries- a l’Estat de les autonomies, clamen contra el malbaratament de la despesa pública que segons ells representa l’existència de l’ample descentralització administrativa que hi ha a Espanya. Cal reduir l’administració i eliminar nivells potser redundants que, a més, són malgastadors.

Exemples que posen de manifest un cert desori en la despesa pública, de major o menor rellevància, els podem trobar en tots els nivells de l’administració, i més els derivats d’una època de vaques grasses en la que semblava que tot era possible.

Netejant documents i papers que m’arriben a la taula del despatx, que com és comprensible pel càrrec són molts i variats, m’he topat amb que havia de decidir què fer amb una acurada publicació, bon paper, excel·lents fotografies, un bon treball en suma, editat per la “Fundación para la Investigación y el Desarrollo Ambiental” de la Conselleria de Medio Ambiente, Vivienda y Ordenación del Territorio de la Comunidad de Madrid. El llibre es titula: “Ecología y caracterización genética de las poblaciones de Corzo de la Comunidad de Madrid

Sensacional! Tothom té dret a donar a conèixer el seu treball, que segurament té sempre alguna justificació de ser. Suposo que a les biblioteques especialitzades ja se’n deu guardar un exemplar (que a més es troba penjar a la xarxa) pel que no em queda més remei que optar per endreçar-lo degudament a la papera.

Madrid, 8 de febrer.

1 comentari:

Fernando ha dit...

Genial el post! No he oído nunca a mis amigos de Libertad Digital meterse con Esperanza por este tipo de gastos suntuarios. Cuando los hace cualquier otro que no sea del PP saltan como muelles. Pero ya se ve que también Esperanza cae en la tentación. No obstante, una pequeña pregunta, para darle más contundencia a la crítica: ¿cuánto se gasta la CAM en esto?, ¿cuánto se gasta la Generalitat de Cataluña? Me parece que esta precisión no es baladí. Saludos