28 de maig, 2007

Ja sóc història.

(foto Capgros.com)


Ahir els ciutadans/es de Mataró que van anar a votar van reafirmar per la candidatura socialista encapçalada per en Joan Antoni Barón la primera posició en la contesa electoral com ho han vingut fent des de l’adveniment de la democràcia local l’any 79. De l’elevada abstenció penso parlar-ne més endavant.

Amb el mateix percentatge de vots que la darrera vegada, el 2003, i amb el mateix nombre de regidors, 11. La correlació entre esquerres i dretes a Mataró continua invariable des de fa molt temps: 16 a 11. En el camp de la dreta el regidor que guanya CiU el perd el PP, mentre que en el camp de l’esquerra la CUP arrabassa un regidor a ICV fraccionant més aquest espai que continua tenint l’hegemonia indiscutible dels socialistes.

No és possible una alternativa a que en Joan Antoni Barón repeteixi com a alcalde de Mataró pels propers quatre anys.

En el decurs d’aquesta campanya, pròleg, desenvolupament i desenllaç s’ha parlat de la novetat que representava la meva absència desprès de tanta anys d’encapçalar la llista socialista i l’Alcaldia de la ciutat. Ara ja s’ha tancat definitivament aquella etapa amb un resultat evidentment satisfactori per a mi: La continuïtat del projecte socialista.

Per Mataró, jo ja sóc història. Felicitats, P.S.C.! Felicitats, companyes i companys! Felicitats, Joan Antoni! I molta sort, la necessitaràs.

Mataró, 28 de maig.

2 comentaris:

En el nombre del... ha dit...

Manel

D'acord i en el concepte polisèmic de la paraula em fa pensar que sí, efectivament, ets la història.

Perquè "per se" i pel què has fet, ens has donat la base per gaudir del què avui és aquesta ciutat, i és impossible comprendre-la sense tu.

Però allò essencial de l'efímer no està en la volubilitat de la seva evanescència, sinó en aquesta capacitat de saber com repetir això que fa del moment quelcom etern,com l'amant que repeteix per gaudir de l'ambrosia infinitament.

La resta ens conformen amb fer de historiològics.

Ara l'alcaldia semblarà un xiuxiueig, el vent és fort a "las españas", ara sí que tens feina.
GRS

Wikipedia (En Español: http://es.wikipedia.org/wiki/Historia),

Rubén Carroza ha dit...

Hola Manel,
en primer lugar FELICITARTE por la parte que te toca y por tu apoyo incondicional a todos los candidatos del Maresme y segundo no comparto el titulo de este post,
Tu NO ERES HISTORIA, eres el comenzamiento de este gran proyecto que a sido Mataró, y para todos desde Madrid, China o Peru seguiras siendo el Gran Alcalde que a transformado Mataró por que en cuatro años se a hecho mucho pero en 20 años se a hecho mucho mas y para mi Siempre seras el Alcade de Mataró y Diputado en las Cortes Generales.
Animo Campeon porque ahora toca Transformar España.