06 de setembre, 2005

Santander. Altra vegada

He anat a Santander per segona vegada aquest estiu. La primera va ser amb motiu de les “Jornadas ciclistas parlamentarias”. Vaig, també per segona vegada, al “Encuentro de Telecomunicaciones” de la UIMP a La Magdalena. Aquest encontre, ja en la seva XIXª edició, és el punt de trobada de les empreses del sector de l’electrònica i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) al començament del curs. Enguany, però, no faré com l’any passat que les vaig seguir quatre dies sencers, del començament a la fi, introduint-me com a novetat per a mi en el tema. Sols hi he estat a la densa jornada inicial.

Ple de gom a gom de “telecos” i adjacents i amb ponents rellevants. Totes les exposicions, òbviament, arropades del corresponent power-point. He tingut l’oportunitat de fer d’alumne, escoltar, prendre apunts, aprendre, fer relacions i coneixements. L’aposta que vam fer temps endarrera a Mataró pel Tecnocampus, amb tota la seva complexitat i ambició, queda refermada en mig de trobades com aquesta i la perspectiva que t’obre de visió de futur. César Alierta, President de Telefónica; Jesús Banegas, President d’AETIC (entitat organitzadora); Reynaldo Rodríguez, President de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Emilio Ontiveros, catedràtic d’Economia i President de la ponència sobre la convergència amb la U.E. en S.I.; Belarmino García Director Gral. d’Amena; i la inauguració oficial del Ministre José Montilla. Després de tants anys de fer actes assegut a la Presidència, estar ara anònimament entre el públic, escoltant i aprenent, és per a mi tot un goig.

Cap a La Magdalena, al matí, encorbatats senyors (poques senyores, encara) amb trajos marengos, grisos, blau fosc, en mig d’estudiants de la UIMP més informals i de turistes vestits de “guiris” que ens miraven encuriosits. Santander és una bonica ciutat en mig dels bell paisatges de Cantàbria.

Dinem al Club de Tenis que hi ha a l’entrada del Parc de La Magdalena en agradable companyia. Al meu costat, Carlos López Blanco, que va ser Secretari d’Estat del tema al Govern del PP, i entre d’altres el meu amic Crisanto Plaza de la CMT, Miguel Vergara de l’AETIC que va treballar molt anys a Alcatel, Ingemar Naeve que és el cap d’Ericsson a Espanya, José Mª Cantero, director de màrqueting d’Amena,...

Compro “El Diario Montañés”. Sempre que vaig per les Espanyes compro el diari local/regional per fer-me una idea del que passa allà on sóc. Dues pàgines de les festes de les guerres càntabres a Los Corrales de Buelna. Hauré d’explicar-ho a Els Armats de Mataró, els farà gràcia.

Quin estiu! Celtibers, etruscos, gals, càntabres,... I tots, després, hereus de Roma.
Santander. Platja de "El Sardinero", 5 d'agost.
Mataró, 6 d'agost.

4 comentaris:

Pedro ha dit...

Ei què en pensa de l'opa de Gas natural? és un preu que es paga al tripatit?

Pep MOLSOSA ha dit...

Manel, molt bé, ... però podries citar una o dues idees sobre què es va dir de les telecoms ?

Manuel Mas i Estela ha dit...

Pep:
Els enllaços són perquè cadascú miri el que li interessi. Si “cliques” sobre “encuentro de telecomunicaciones” tens el desenvolupament de les sessions amb el power’s de les intervencions del ponents i l’àudio de la seva xerrada. Et recomano l’exposició de Jesús Banegas.
Mira’t també el link de “El Diario Montañés” i veuràs el contrast del post.

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.