21 de setembre, 2005

Debat Estatut valencià

Després d’una sessió de més de sis hores dedicada exclusivament a la reforma de l’Estatut valencià hem pres en consideració la seva tramitació a les Corts Generals. Gairebé unanimitat. Sols els vots en contra de IV (IU-ICV) ja que el text considerat els deixa extraparlamentaris (fixa un mínim del 5% per obtenir representació), i l’abstenció d’ERC. Aquests darrers van capitalitzar part del debat ja que, malgrat no tenir cap força i ser residuals a la CAV, les seves posicions d’enfrontament amb el PP, Països catalans, denominació de la llengua i de la comunitat, els seu diputat Cerdà (valencià per Barcelona), etc… van ser trencadores amb la tònica general, i molt en la seva línia habitual. Els del PNV i CiU van anar a la seva com si es discutís una altra cosa. Molt bo el discurs d’en Rubalcaba marcant bé les diferències conceptuals amb el PP, malgrat les coincidències. Ara veurem com serà el pas del text de les Corts Valencianes per la Comissió Constitucional.

Entre els canvis tecnològics que s’han fet a l’Hemicicle aquest estiu hi ha la reforma del sistema de megafonia. Suposo que no deu ser fàcil sonoritzar una sala de característiques arquitectòniques decimonóniques. El resultat fins ara no és satisfactori, ja que has de fer un continuat esforç d’atenció doncs el só arriba embarbussat i fosc. Caldrà afinar, o adjuntar com a novetat una farmaciola amb aspirines. Moltes hores intentant seguir discursos en aquestes condicions fan molt mal de cap.

Oh, sorpresa!! El punt informàtic és un punt “tonto” (ja ens ho havien dit) que no permet guardar un text redactat en ell sobre la marxa ni enviar-lo a una destinació de correu. Suposo que es podrà guardar en un disc portàtil, o trobar algun camí alternatiu. Continuarem provant.

4 comentaris:

Joan Safont ha dit...

Sort que els d'ERC són socis, que sinó....

Pep MOLSOSA ha dit...

(un comentari de métode:
Quina llàstima que entrin comentaris d'aquest tipus !
S'han d'anar netejant ... i esperant disposar de filtres automàtics: algú en coneix ? )

Manuel Mas i Estela ha dit...

Si, Joan. “Con estos bueyes aramos”. Quin pati !!

Ramon Bassas ha dit...

Manel, Pep,
D'entrada, podeu esborrar-los; és el que faig jo...