12 de juny, 2007

Posar-se al dia: ETA diu que hi torna.

La treva estava trencada des del 30 de desembre passat. Però el fet que s’hagués formalitzat formalment mantenia la il·lusa esperança que potser es podria redreçar la situació. L’actitud del Govern, tant amb el tema de Juana com en les llistes municipals, indicava que no es volien donar per trencades les desballestades relacions ni més arguments, malgrat la brutal pressió que va exercir el PP.

Ara ja no hi ha res a fer. Sols queda la lluita policial i judicial. No hi ha altra opció. Si els terroristes volen tornar a negociar hauran de fer-ho deixant les pistoles per endavant, abandonant prèviament la lluita armada. La societat no entendria altra cosa.

Els terroristes han decidit mantenir-se i endinsar-se en el camí que no té sortida i procuraran neguits, patiments i dolor en el cos social, i més en els més directament afectats.

I haurem, els demòcrates, d’estar tots units, tancant files, per ser més forts i més eficaços en aquest desigual combat. Però som més, millors i més legals i legítims, i guanyarem.

(Ricardo a El Mundo)


Madrid, 12 de juny.