12 de juny, 2007

Posar-se al dia: Doñana.


Ja he explicat el programa CONOCEROS que impulsa la COSCE. En el marc de les visites a centres d’investigació ens conviden a diputats/es de les Comissions d’Indústria, Turisme i Comerç i d’Educació i Ciència a conèixer l’Estació Biològica de Doñana.

Ens trobem el dimarts al vespre a Sevilla vinguts d’arreu i de tots colors polítics (llevat del PP que sorprenentment no van enviar a ningú). Els catalans/es érem els més nombrosos. Mireu el bloc de la Lourdes Muñoz. El dimecres al matí ens van traslladar a un encantador hotel a tocar el Parc Nacional de Doñana, Los Mimbrales, on vam estar hostatjats fins dijous al migdia.

La visita va tenir dues parts. Una: dos recorreguts exhaustius pel parc nacional, del que l’EBD n'és un tros, en els vehicles especials adaptats per a fer-la: Les dunes, la platja, els “lucios”, la vera, les pajareras,... Els tècnics i científics, amb el seu director al davant, ens explicaven el que anàvem veient, la flora i la fauna diversa que s’hi dóna, la seva existència i pervivència. I dos, unes sessions d’exposició d’elevat nivell científic de varis treballs que estan fent, potser fins hi tot massa elevat per nosaltres, a les instal·lacions del Palacio de Doñana, que és un dels complexes situats dins del Parc dedicat a la investigació. (canvi climàtic, transmissió de malalties, ecologia en general,....)

El programa CONOCEROS comporta que ens relacionem polítics (diputats/es en aquest cas) i científics, i aquestes visites a instal·lacions concretes permeten la visualització i coneixement de parcel·les d’investigació concreta que ens enriqueixen molt.

Madrid, 12 de juny.

1 comentari:

Izan ha dit...

Manuel, també en la jornada de treball sobre avaluació de projectes de cooperació internacional celebrada durant aquesta setmana, la representació catalana era molt nombrosa.
En nom de molts companys i companyes de la funció pública de Catalunya li voldria agrair l'especial interès per a mostrar-nos el Congrés dels Diputats.
Delicitats a tots i totes per aquests 30 anys de Democràcia.