21 de desembre, 2006

Més sobre el comerç exterior.

Tornem a parlar de comerç exterior. Compareixença quadrimestral del Secretari d’Estat de Turisme i Comerç a la Comissió d’Indústria del Congrés. Cada quatre mesos poden seguir l’evolució del tema però no en podem dir gaires coses noves. Cal veure les tendències de les magnituds i avaluar les mesures que hi ha en marxa i debatre si en calen de noves.

El comerç exterior sembla que és un dels punts flacs de l’economia espanyola ja que el dèficit de la balança comercial va creixent. Però el Secretari d’Estat ha dit, ben dit, que ha de ser més que motiu de preocupació, motiu d’ocupació.

Cert! En la intervenció que he fet en nom del GPS he recalcat que no podem continuar analitzant la balança de pagament espanyola com fa trenta anys, o fins hi tot vint o quinze anys. Estem en un altre marc econòmic administratiu que és la Unió Econòmica i Monetària europea que ja no permet fer servir les eines tradicionals de la política canviaria i monetària. A més, l’economia del país ja no és aquella del turisme, les remeses d’emigrants i l’entrada dels capitals estrangers. Ara, al revés. Bé ja ho he explicat altres vegades.
Madrid, 21 de desembre.