22 de desembre, 2006

Darrera sessió de l'any.

Déu n’hi do de la feina enllestida a la darrera sessió de l’any al Congrés.

Aprovació definitiva, ja per anar al BOE, de tres lleis que retornaven del Senat desprès de la segona lectura: Llei de millora de la protecció de consumidors i usuaris, Llei per la millora del creixement i l’ocupació (derivada d’un Reial Decret Llei) i la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2007.

Així mateix, el dimarts es va aprovar l’elecció dels components del nou Consell d’administració de la Corporació de RTVE i el seu President. Per primera vegada a la democràcia aquesta elecció la feien les Corts Generals i no el Govern. Fita històrica, doncs.

El dimecres, tensa sessió de control, bé com totes aquestes sessions, entre el Govern i el PP. Ni en aquestes jornades d’amor i pau(?), ni sobre els temes que es tractaven, el darrer Consell europeu i el que s’hi van tractar, baixa el continuat atac de l’oposició amb uns arguments que d’una part semblen paranoics i d’altra són obertament despectius. La millor defensa és un bon atac, pensen. Podríem dir-los el mateix de la seva darrera etapa de govern. De cara al final de la legislatura i amb les eleccions en perspectiva això ja no millorarà.

I aprovació per enviar al Senat de tres noves lleis de temes rellevants: Llei Orgànica per la igualtat efectiva entre dones i homes, nova fita històrica en una setmana en que es commemorava i celebrava el 75è. Aniversari de la consecució del vot femení a Espanya; reforma del Estatut de Les Illes Balears, i ja van uns quants, aquest consensuat entre els dos grans partits malgrat que les intervencions que van fer els seus representants van ser molt diferents. Aspre i cantelluda la Salom (PP), com és habitual en ella, i institucional el nostre Xisco Antich com corresponia; i per rematar la Llei del Estatut bàsic del empleat públic, impulsat pel Ministre Sevilla d’acord amb els representats sindicals que curiosament correspon a un desenvolupament de mandat constitucional 28 anys desprès de la seva aprovació. Aquí la companya Elisenda Malaret, que s’ha “currat” molt el text i l’acord, altra vegada amb tots els grups menys amb el PP, va haver d’esguergamellar-se per fer-se escoltar des de la tribuna ja que l’avançada hora de la tarda i les ganes d’acabar que tenien ses senyories no permetia cap lluïment.

Si, hi havia ambient de final de trimestre escolar al hemicicle ahir a la tarda, amb alguns comportaments infantils fins hi tot, malgrat la seriositat i el capteniment que se suposa que hem de tenir en la nostra funció. Però no obstant podem entaular-nos aquest Nadal amb la tranquil·litat de la feina feta, i de la seva rellevància (que és el que ens toca fer).

Sortint del Ple, tothom amb preses per tornar a casa, vaig trobar-me al costat del President, Rodríguez Zapatero, i de la Vicepresidenta, Fernández de la Vega, als que vaig poder desitjar unes bones festes, desig que em va ser correspost afectuosament per ambdós.

Mataró, 22 de desembre.