29 de setembre, 2011

Un Robafaves a Madrid.

A tots ens agrada que ens recordin. ¿Què podia deixar a les oficines del Grup Parlamentari Socialista de l’edifici de la Carrera de San Jerónimo, 40 –part del complex del Congrés dels Diputats- que amb el temps recordés els meus anys d’estança allà?

En Ramon Blanch em va parlar temps endarrere d’unes reproduccions molt ben fetes de la figura del nostre gegant en Robafaves, obra d’en Jordi Bofill. Vaig pensar que estaria bé acomiadar-me, no tant de la Direcció del GPS, que canvia cada quatre anys, com dels seus treballadors, assistents, informàtics, periodistes i tot el personal auxiliar, que té més permanència, deixant-los una figura semblant.

Certament, aquestes reproduccions fan patxoca, valen la pena, d’una mida adequada i d’un preu corresponent al seu valor. Aquesta d’en Robafaves, ben embolicada, dins d’una capsa, sota el braç, me la vaig emportar cap a Madrid i la vaig regalar als que han estat les/els meves/meus col·laboradors i acompanyants de la feina en els darrers set anys i mig.

Els vaig explicar qui representava, i què representava per nosaltres, els mataronins. També els vaig explicar el que es dedueix de l’Amades sobre els seu posat ferreny. Els va agradar, sembla, molt, i la varen col·locar tot seguit sobre uns arxivadors ben a la vista al mig de la sala de treball.


Amb el pas dels anys, quan hi haurà poca memòria del Diputats/es de la IX legislatura i possiblement també hi hauran hagut canvis en el personal del GPS, algú preguntarà què és i qui és aquella figura i què representa allà. Espero que serveixi per recordar el pas d’un mataroní pel Congrés dels Diputats a la Carrera de San Jerónimo.

Mataró, 29 de setembre.