22 de febrer, 2010

Va de "barrets".

Sembla que el problema està en la mida (una certa incongruència parlant del tema) i en la visibilitat (això sí: el mal no vol soroll).

Un ciutadà demana una llicència per exercir una activitat que és legal i està reglada, i per l’envergadura del que pretén i els esgarips morals que provoca, aixeca un fort rebombori i tot una polseguera de comentaris cívics i mediàtics i, fins i tot, de posicionaments polítics. No estem davant d’una activitat legal que ja fa temps que ho és? Notícies a les primeres pàgines de diaris saberuts i populars, convocatòries pel carrer d’actes partidaris, comentaris burletes i demés.

Tant li fa que aquesta activitat ja s’estigui realitzant ara al ras d’una forma irregular (no sé trobar un millor qualificatiu) a tocar d’on vol instal·lar-se el que es demana i amb un personal sotmès a explotació, com s’ha vingut sabent per si algú en dubtava, característica d’aquest ofici. Tant li fa que sigui conegut que trobarà competència ja establerta (suposo que plenament legalitzada) d’altres empresaris que tenen locals situats a prop, i prop d’honorables activitats professionals i empresarials.

Suposo que quan algú pretén emprendre alguna activitat té avaluat el mercat per l’oferta que hi posarà. Vaja, que hi haurà demanda. Ah!, però algú dubta de l’existència de la demanda en aquest segment de l’activitat econòmica? Home, fluctua una miqueta amb l’activitat general, amb l’evolució del P.I.B. (sembla que hi ha hipòtesis per tots els gustos), però deuen haver-hi estudis de les elasticitats. Ja se sap, això s’estira i s’arronsa, es contrau i es dilata. Encara que tinc dubtes que a aquest negoci, que requereix discreció, li vagi bé el funcionament a l’engròs.

Res, que hi ha una “patata calenta” (mai tant ben dit) que corre per aquí posant de manifest la nostra incoherència social i de retruc política.

L’excusa benpensant es redueix a la grandària (macro, mega, ...) i a la ubicació al nostre terme municipal, al factor Nimby. No et fot!

Au va, que ja és Quaresma. Cal fer dejuni i abstinència.

Mataró, 22 de febrer.