19 de novembre, 2010

El creixement del 3er. trimestre.

(Font: I.N.E.)
No ens enganxem a la recuperació europea, però no anem en direcció diferent. Hi ha un cert “decalatge” en la comparació de les evolucions. No varem caure tant baix l’any passat, però en la recuperació no som tant àgils, la recuperació és més lenta.
Es nota, arreu, la retirada dels estímuls fiscals. Van fer el seu paper per sortir del pou. Ara, que ja estem en positiu, el creixement hauria de ser per ell mateix. Veurem quina “alegria” hi haurà aquest Nadal.

El debat continua centrat en les elevades xifres de l’atur. Ja seria hora de que ens ho miréssim d’una forma diferent. No ens en sortirem amb la consideració d’atacar el problema amb les polítiques tradicionals en aquest camp.

Estan canviant moltes coses en aquesta crisi i la sortida no serà amb els esquemes anteriors. El món serà, ja és, diferent, l’economia també. El treball, l’ocupació, per fer-hi front també. Temps enrere vaig fer una proposta: Solidaritat pels grans, però mobilitat i formació pels joves. Hi ha el que hi ha. Quan més aviat ho acceptem, millor.

Madrid, 18 de novembre.