26 d’agost, 2006

La Dama torna a Elx.

Aprofitant que havia d’anar a Madrid a resoldre uns temes, i que encara teníem vacances, hem fet un curt “tour” (?) fins a Elx i veure la famosa Dama “in situ”.

En una jornada, tota una aproximació. Amb motiu de l’esdeveniment l’Ajuntament de la ciutat ha organitzat un conjunt d’activitats amb el títol de IliciElx2006 per donar a conèixer les claus de la seva historia i de la seva cultura. Comencem amb l’exposició “Iberia, Hispania, Spania”, a la Sala de la CAM: ibers, romans i bizantins. A la Llotja de l’Ajuntament estava anunciada una exposició sobre la Sèquia Major que té el seu esplendor amb els àrabs, però que encara no està a punt. Al Museu de la Festa van poder saber del “Misteri”, la representació medieval dels cristians declarada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat, i al renovat MAHE (Museu Arqueològic i d’Història d’Elx) vam contemplar la Dama.

Després de dinar i fer la migdiada, passeig pel Palmerar, també Patrimoni de la Humanitat, per concloure al Palau de Congressos amb l’exposició “Elx, una ciutat industrial 1850-2006”.

Cal felicitar a la Corporació municipal per l’esforç per arropar aquesta estada de la “Dama” al seu lloc d’origen i així donar a conèixer la història i la realitat d’Elx.

Mataró, 26 d’agost.