08 d’octubre, 2007

Pressupost '08. Xifres-5. Els ingressos.

Pel tema de les consolidacions entre els diferents elements que composen el conjunt del sector públic estatal desglosaré els ingressos d’alguns d’ells, els més rellevants, per separat.

El quadre següent exposa els ingressos de l’Estat per l’exercici 2008.


Quadre 6. (en milions d’euros)


* Aquest és el import total. D’aquí cal detreure la part cedida a les CCAA que puja 58.740 milions d’euros, restant doncs per l’AGE 158.757,- milions d’euros.
** Dels impostos especials, els que corresponen a les gasolines i al tabac sumen el 87,4% del total.
***La comparança ja no es fa sobre el pressupost inicial del any anterior sinó sobre l’avanç de liquidació que preveu Hisenda.

Predominantment són ingressos impositius, més d’impostos directes que d’indirectes, i dins dels primers la importància del I.R.P.F. més que el de Societats. Mentre que dels segons, l’IVA i els impostos Especials són el seu gruix.

Hi ha més de 45 Organismes autònoms (des del Servei Públic d’ocupació Estatal fins el Institut Astrofísic de Canàries) que tenen conjuntament un Pressupost d’ingressos que ve reflectit en el quadre següent.


Quadre 7. (en milions d’euros)


*(bàsicament impostos directes i cotitzacions socials)

Els Altres Organismes Públics són uns 10 (des de l’Agència Tributaria al Consell Econòmic i Social passant pel Museu del Prado, el Institut Cervantes, el Consell de seguretat Nuclear i el CNI) amb un total d’ingressos de 1.978.73 milions d’euros, que es nodreixen en un 76% de transferències corrents i un 14% de capital.

Per últim, el paquet gros de la Seguretat Social amb el 90,9% del seu ingressos provenint de les cotitzacions socials.


Quadre 8 (en milions d’euros)

Mataró, 8 d'octubre.