28 d’octubre, 2007

Ara fa 25 anys. El 28-O.

Jo anava a les llistes del PSC per Barcelona a les eleccions del 28 d’octubre d’ara fa 25 anys. Les eleccions de Por el cambio.



Després del desgavell del darrers governs de la UCD, amb la retirada de Suárez, del intent de cop d’Estat del 23 de febrer del 81, era evident la necessitat d’un canvi de Govern, de que l’alternativa socialista prengués el relleu i tanqués la Transició començada amb la mort del Dictador.

Si la memòria no em falla (ara hauria de remenar papers del meu arxiu i em fa mandra) jo anava al lloc 22, i crec que vam treure vint-i-un diputats per la circumscripció de Barcelona. Llavors les eleccions es feien en un dia laborable, els dimecres. El darrer número de la revista Cambio-16 abans del dia de les eleccions publicava un sondeig (o una estimació, ja no ho recordo exactament) i donava els noms dels futurs diputats. I vaig veure el meu entre la llista. Renoi, si n’estava de clar el resultat!

El resultat de les eleccions, i el consegüent Govern que va formar Felipe González, va comportar que en Joan Majó fos cridat a fer-se càrrec de la Direcció General d’electrònica i informàtica del Ministeri d’Indùstria pel Ministre Carlos Solchaga. De rebot jo, enlloc de ser Diputat, vaig arribar a ser Alcalde de Mataró durant més de vint-i-un anys, després dels quals vaig reprendre el camí que no vaig assolir el 82.

Mataró, 28 d’octubre.