08 d’octubre, 2007

Pressupost '08. Xifres-4. Els executors.

Per acabar aquesta presentació de les despeses, breument la distribució orgànica, per organismes i institucions (seccions) encarregats de portar-la a terme.

1. Organismes institucionals: Casa del Rei, Corts Generals, Tribunal de Comptes, Tribunal Constitucional, Consell d’Estat, Consell Gral. del Poder Judicial. (seccions 1 a 5, i 8)
2. Ministeris: els 16, més les despeses diverses dels Ministeris i el Fons de contingències i altres imprevistos. (seccions 12 a 27, 31 i 35)
3. Transferències a altres Administracions: Entitats territorials (CCAA, CCLL), Fons de compensació interterritorial, relacions financeres amb la U.E. (seccions 32 a 34)
4. Seguretat Social. (secció 60)
5. Classes passives. (secció 07)
6. Deute públic. (secció 06)

Quadre 5. (en milions d’euros)
Gràfic 1.


Comentaris a fer: La irrellevància pressupostaria lògica dels organismes institucionals, el 0,12% del total, encara que són uns 400 milions d’euros. La porció més grossa és la que correspon a la Seguretat Social per davant de la despesa directe dels Ministeris que no arriba a un terç del total. I el volum de les transferències a d’altres administracions que representa quasi bé el 19% del total.

Mataró, 8 d’octubre.