25 de març, 2008

Estrena de l'AVE.

Hi he anat predisposat. Pensava que m’agradaria viatjar a Madrid, tal com a estat, en el recentment estrenat AVE, el nostre particular TGV.

A ¾ de vuit he sortit de casa. Carrers de Cuba i Churruca avall fins a l’estació (cal dir-ho sempre, la primera de la Península Ibérica on hi va arribar el ferrocarril). Fer cua a la finestreta, ja que amb el bitllet hi va inclòs el trajecte de Rodalies fins a Sants.

He agafat el primer que ha passat , direcció Molins de Rei. A 2/4 i mig de nou baixava a l’andana de Sants i xino xano cap a l’andana de sota d’on surt l’AVE.

Puntualitat exacta a la sortida, les nou. El comboi d’aquesta hora, que té destí final a Màlaga, para a Tarragona i a Saragossa. Els seient són amples i confortables. Per telefonar i no emprenyar als veïns, cosa que molta gent no se’n adona quan fan servir el mòbil, pots sortir a l’ample vestíbul del vagó.

A les 12 i tres minuts arribada a Atocha. Un breu recorregut en taxi, ja que anava amb el temps just a la Diputació Permanent que començava a les dotze. Sense presa, caminar pel Paseo del Prado, especialment ara en primavera, serà una delícia. Quan he entrat a la Sala Internacional del palau del Congrés dels Diputats el ministre Alonso començava la seva intervenció.

Total , unes quatre hores i mitja. Segons l’hora i consegüentment el tràfec (avui era l’endemà de festiu i vacances i començament de trimestre escolar) per la Ronda de Dalt hagués tardat més temps, més cansant i amb més risc. Ah!, i crec que a l’erari públic l’hi ha sortit més barat el meu desplaçament amb aquesta mena de transport.

Veurem. Pot haver circumstàncies que facin aconsellable continuar amb el pont aeri, però l’alternativa és evident. I més còmode.

...A mitad de camino entre el infierno y el cielo
yo me bajo en Atocha, yo me quedo en Madrid.
Aunque la noche delire como un pájaro en llamas,
aunque no dé a la gloria la Puerta de Alcalá,
aunque la maja desnuda cobre quince y la cama,
aunque la maja vestida no se deje besar,...

... pero siempre hay un tren
que desemboca en Madrid.

Joaquín Sabina, “Yo me bajo en Atocha”.

Madrid, 25 de març.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Estrena de l'AVE, de l'AVE. No pas del AVE.

Martí

DNI: 41086012-P

Manuel Mas i Estela ha dit...

Gràcies per la correcció. Fent i desfent aprèn l’aprenent. (encara que sigui ja gran com jo)