21 de març, 2008

Al final, restriccions d'aigua.



(El pantà de Sau. Foto Joan Castro a El Periódico, 20 de març de 2008)


“Xava”, si tinguéssiu –tu i els teus – “vergüenza torera” os aniríeu tots cap a casa.

La base del ecologisme: Les tres R. Reducció, reciclatge, reutilització. Al final ens hem quedat amb l’altra R: Restricció.

La població augmentava. Les necessitats també. Es van fer tota mena de propostes. Os vareu oposar a totes elles. Els segons nivells de l’administració, els tècnics, van “collar” la màquina tot el que van poder. Els ciutadans van seguir les consignes. Som dels més eficients en captació, distribució i consum, les nostres xifres ho avalen.

Ens vareu imposar, a traves del “pensament correcte”, les vostres idees. Quan es va derogar el transvasament del Ebre -per aturar la bogeria urbanística llevantina- ho vareu aprofitar per imposar que no hi hagués interconnexió entre les xarxes de la conca del Ebre i les conques interiors de Catalunya. Sembla que sols 10 quilòmetres les separen, però no, no havia de ser.

La Bíblia, que és un llibre molt antic, ja en parla -a les plagues d’Egipte- del cicle hídric mediterrani. Encara que llavors no eren gaires els que gastaven aigua i, a més, en gastaven poca.

Ara diu que la portareu del Segre (provisionalment. Ja, ja, ja,…!!) pel túnel del Cadí. O la portareu en vaixell des de Marsella (el Roïna), o des d’Almería (quina ironia i/o vergonya!).

Per decència! Aneu-vos-en a casa!. Sou indignes de gestionar la crisi que amb la vostra beneiteria, o ximpleria (que no ve a ser gaire diferent) heu ajudat a provocar.

Mataró, 21 de març.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Fa 4 anys que governa el PSC a Catalunya i el PSOE a Madrid, 30 anys en la majoria de ciutats de la província de Barcelona i la diputació. Vergonya torera és que governeu, i en canvi no assumiu cap mena de responsabilitat en res del que li passa al país. És un president del PSC el que nomena els consellers, la principal responsabilitat és del seu partit, per sobre fins i tot del conseller de medi ambient. Vergonya, en podeu dir vergonya.

Att.
Martí

Pedro ha dit...

Jo cada dia que el llegeixo dubto més de qui és el friki.