19 de desembre, 2006

Omissió.

En un sobre de l’Ajuntament de Mataró vaig rebre la publicació de la Federació de Municipis de Catalunya sobre l’acte de celebració dels 25 anys de l’entitat que es va fer a Girona el passat 4 d’octubre. Ara, amb la felicitació de Nadal, he tornat a rebre la publicació directament dels serveis de la F.M.C.

Repassant-la m’he adonat que el text que recull la intervenció que hi vaig fer no és complert. Concretament falta tot el desenvolupament de la segona reflexió que vaig plantejar, crec molt curosament. El text omès diu:

Malauradament la continuada i llarga bona marxa de l’economia espanyola s’ha basat en gran part en un sector que entra de ple en l’activitat local com és el de la construcció. I això ha comportat que actuacions maldestres i fins hi tot irregulars hagin malmès la imatge que se’n tenia dels Ajuntaments. Crec que el col·lectiu ha de reaccionar sense equivocats corporativismes que sols són vistos pels ciutadans/es com a pantalles que amaguen la realitat. Això també està a les vostres mans.

Crec que el moviment municipalista no pot fer l’estruç davant d’un tema que omple diaris i mitjans de comunicació, malgrat sigui per fets possiblement puntuals en el conjunt del món local. El que no es donin, sembla, a Catalunya no permet pensar que la seva repercussió no impacti en el cos electoral i en el seu posicionament, actiu o passiu, en la propera cita electoral.

Per cert, ahir l’Alcalde Baron en la seva proclamació com a cap de la llista socialista, i consegüentment candidat a l’Alcaldia, a les eleccions de maig va fer una reflexió semblant:

Tampoc la situació general ens ajudarà. Tenim al davant una situació política enrarida amb casos de corrupció i d´abús de poder d´Alcaldes i regidors que ens fan molt de mal és igual del partit que siguin, al final la gent ens poc posar a tots al mateix sac.

Madrid, 19 de desembre.