05 de desembre, 2006

Inflant el gos.

Aquesta expressió serveix per explicar com es sobre dimensiona un fet o una circumstància per presentar-la d’una magnitud superior a la real i col·locar-la més vistosa a l’aparador.

Ahir a la Nit, la tertúlia de la COMRàdio, vam començar malament (des del meu particular punt de vista). Valoració de la darrera enquesta, oficial a més, sobre intenció de vot (de fet l’enquesta parlava de més coses). Però, si fa quatre dies mal comptats que s’acaben de fer unes eleccions i s’ha constituït el nou govern! Desprès, quasi bé tot el programa parlant dels “okupes” i de la seva darrera actuació. Bé, aquesta era l’excusa per qüestionar el capteniment del nou Conseller d’Interior, i la política que sobre aquests temes porta ICV.

El fenomen “okupa” neix de la intersecció del univers de la propietat immobiliària en la seva part abandonada i l’univers social en la seva part contraria al sistema establert. Ambdues fraccions petites en relació al total. Sempre n’hi ha hagut de les dues, però ara amplificades sembla que hagi de ser un fenomen al que s’hi ha de prestar especial atenció, que representi amples espais dels dos universos, i donar-li més rellevància de la que realment té.

L’esquerra, per ambigüitat o tolerància mal estesa, ha fet massa cas a uns fets i actituds que la majoria del seu electorat ni comprèn ni accepta. La dreta, aprofitant-se de l’alarma social, ho resoldria directament per la força. Potser que entre uns i altres hi hagi algun terme mig. Cal explicar que la col·lectivitat ha de funcionar amb unes normes acceptades amb generalitat. No pot ser que en un camp de futbol n’hi hagi que vulguin jugar a basket. Els comportaments individuals són lliures sempre que no destorbin els col·lectius.

També vam tenir algun moment per parlar de matemàtiques. Manifestació contra el quart cinturó. Segons la premsa, 2000 manifestants convocats per 260 entitats. Res, a 7 per entitat. Tan fa que potser en lloc de 2000 fossin 4000. Quan s’entendrà que moltes vegades darrera d’un nom no hi ha res, o poca cosa? No hi fa res, polítics i periodistes ho utilitzen (utilitzem) per acaparar presència mediàtica.

Mataró, 5 de desembre.