23 de setembre, 2011

Veïns. Pel record.

En aquesta IX legislatura,a diferència de l’anterior, no m’han canviat mai de lloc a l’hemicicle (això ho decideix la Direcció del grup en funció d’estrictes escales jeràrquiques) i també sempre he mantingut els mateixos veïns.


A la meva esquerra, la Delia Blanco (Madrid) i en Juan Moscoso (Navarra), ella sempre li deia carinyosament “Mosky”, i és el fill del que va ser ministre inventor dels “moscosos”. Entre ells dos hi havia l’independent convençut Antonio Gutierrez (també de Madrid).



A la fila del davant hi tenia l’Ana Fuentes (Málaga) que fou portaveu adjunta amb mi a l’anterior legislatura, que vaig rebatejar com DoñAna, i que ha estat al costat d’en Jesús Membrado (Zaragoza). Aquí està parlant amb el meu veí de la dreta, en Carles Corcuera (Barcelona), sabadellenc amb qui he compartit moltes coses tots aquests anys. Entremig hi havia en Pedro Muñoz (Ávila).



Darrera, vigilant-me l’esquena, a la fila dels andalusos, hi havia en Rafael Román (Cádiz) i l’ Ana Cano (Almería).



Alguns potser tornaran a ser-hi a la propera legislatura. D’altres, tenim en la certesa d’anar-nos cap a casa. Tots ens varem acomiadar desitjant-nos sort i dient-nos allò que sempre es diu en aquests casos: “Ya sabes, si vas por mi tierra, allí me tienes.” Probablement serà difícil que ens tornem a veure, encara que mai se sap. En guardaré grans records de tots ells, de la seva amistat i companyia.

Mataró, 23 de setembre.